SP.A-voorzitter Conner Rousseau: “Schaf lopende zaken af”

Conner Rousseau bij het kasteel van Loppem. In korte broek en met sneakers. "Shit. Zie mij hier lopen. Gelijk een scoutsleider. Ik ben toch een kieken, hé. Weer niet nagedacht. Ik had een lange broek moeten aantrekken. Macht der gewoonte. Zie naar de kleur van mijn benen: ik loop al de hele zomer in korte broek rond. Mijn excuses, hoor. Écht." © Joke Couvreur
Paul Cobbaert
Paul Cobbaert journalist

Een lefgozer, dat is ie zeker. Dat bewijst Conner Rousseau in deze laatste aflevering van onze kasteelreeks. De veelbesproken partijvoorzitter van SP.A wil het systeem van lopende zaken afschaffen. Hij pleit voor een model in de richting van de Amerikaanse shutdown. De 27-jarige new kid in town is de politieke stilstand grondig beu. “Als er halfweg september geen regering is, dan moeten er nieuwe verkiezingen komen.” Ook veiligheid en fiscaliteit liggen hem op de maag.

Conner Rousseau is een halve West-Vlaming. Verwekt in Nieuwpoort, in kamer 101 van De Barkentijn, een vakantiecentrum voor jongeren. Zijn vader, die nog steeds aan zee woont, was daar directeur. Zijn moeder woont in Sint-Niklaas, waar hij het leeuwendeel van zijn jeugd doorbracht. Deze zomer verblijft hij opnieuw in De Barkentijn, tussen de kamperende jongeren.

Het is van daar dat hij komt, als hij twintig minuten te laat het kasteeldomein betreedt. Hippe zonnebril, strak T-shirt, korte broek. Hij schrikt even wanneer de fotografe opduikt. “Shit. Zie mij hier lopen. Gelijk een scoutsleider. Ik ben toch een kieken, hé. Weer niet nagedacht. Ik had een lange broek moeten aantrekken. Macht der gewoonte. Zie naar de kleur van mijn benen: ik loop al de hele zomer in korte broek rond. Mijn excuses, hoor. Écht.”

(Lees verder onder het kader)

Of hij de politiek zou aanraden aan leeftijdsgenoten? Hij lacht luid.
Of hij de politiek zou aanraden aan leeftijdsgenoten? Hij lacht luid. “Neen, ik zou hen vooral aanraden om te genieten van het leven, meer dan ik doe. (lacht) Grapje, hoor.”© Joke Couvreur

Conner Rousseau met journalist Paul Cobbaert.
Conner Rousseau met journalist Paul Cobbaert.© Joke Couvreur

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.