SP.A+ trekt voor eerste keer met onafhankelijken naar de stembus in Ingelmunster

OCMW- en tevens SP.A-voorzitter Dries Couckuyt, samen met de drie onafhankelijken Kristiana Sabbe (zittend), Sandy Priem (links) en Sylvie Deryckere. (Foto FODI) © (Foto FODI)
Redactie KW

In tegenstelling tot de gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2012 zullen nu ook onafhankelijke kandidaten op de lijst van de SP.A prijken. De partij staat hiermee open voor mensen die los van nationale partijpolitiek, lokaal ten dienste willen staan van de plaatselijke bevolking.

Eén van de onafhankelijke kandidaten wordt Sandy Priem (43) uit de Albrecht Rodenbachstraat. Sandy is getrouwd met Johan Decapmaker (50). Samen hebben ze een zoon Brecht (22) en een dochter Liesbeth (20). Sandy werkt al 24 jaar als verzorgende en voorziet thuishulp bij zowel jongere als oudere gezinnen. Ze heeft dus heel veel ervaring in de welzijnssector. Net om die reden klopte OCMW-voorzitter Dries Couckuyt bij haar aan. “Ik werk bij de Bond Moyson, regio Ingelmunster. Toen Dries een eerste keer afkwam, heb ik hem afgewimpeld”, glimlacht Sandy. “Ik doe echter graag iets voor Ingelmunster en de bewoners. De SP.A zegt mij iets, maar toch voelt het nu goed aan om als onafhankelijke op de lijst te mogen staan. Ik ben niet echt bezig met nationale politiek. Op lokaal niveau wil ik vooral meewerken aan een sterk zorgverhaal. Dat vond ik terug bij de mensen van de SP.A. Daarom sta ik op hun lijst. Ik wil mij ten volle engageren voor het welzijn van de dorpsgenoten.”

Verdoken armoede

Socialisten van het eerste uur zullen ook op de lijst staan. Kristiana Sabbe (69) uit de Hinnebilkstraat heeft er al vele jaren opzitten binnen de socialistische beweging. In het verleden was ze actief in de vrouwenbeweging, het partijbestuur en ze stond ook al twee keren op de lijst. Als gepensioneerde gaat ze in drukke periodes nog altijd werken bij haar voormalige werkgever. Haar vrije tijd spendeert ze aan haar enige dochter Anja, de twee kleinkinderen en welzijnswerk. Kristiana is al lange tijd actief bij ‘t Hertje, een plaatselijke vereniging die zich inzet voor kansarmen. “Door mijn vrijwilligerswerk ben ik mij heel sterk bewust van de armoedeproblematiek in onze gemeente. Daar moeten we iets aan doen. Omdat dit voor SP.A een heel belangrijk thema is, wil ik mij opnieuw engageren.”

Ook Sylvie Deryckere (43) uit de Wilgenstraat versterkt vanuit dezelfde motivatie de SP.A-lijst. Sylvie is de mama van Gilles (23) en Chloë (21). Zij is ook zorgmama van twee zusjes uit Gambia. Als kok is ze gepassioneerd door lekker en gezond eten. Enkele maanden geleden startte ze, samen met enkele andere vrijwilligers, de voedselbedeling 4YOU. Het gaat om een initiatief die kwaliteitsvolle voedseloverschotten van lokale handelaars verdeelt onder kansarme gezinnen. Twee keer per week doen ze hun ronde langs een 25-tal gezinnen in Ingelmunster, Izegem en Meulebeke. “Het sociale heeft altijd in mij gezeten. Op school was ik de eerste die mijn koek zou delen. Met het vrijwilligerswerk dat ik nu doe, is er een heel nieuwe wereld voor mij open gegaan. Ik ben zo verontwaardigd over de verdoken armoede die ik tegenkom.” OCMW- én ook SP.A-voorzitter Dries Couckuyt is heel tevreden met deze drie nieuwe vrouwelijke kandidaten. “Als SP.A+ zullen we heel sterk inzetten op zorgbeleid. Sandy, Kristiana en Sylvie hebben alle drie het hart op de juiste plaats en de ervaring om hieraan mee te werken.” (Patrick D)