SP.A Tielt solo met stevige lijst

De SP.A-kandidaten voor 14 oktober, met v.l.n.r. Ives Bruggeman, Monique Meert, Nadine Spessart, Tanja Deblauwe, Marie Pierre Crab, Rita Schatteman, John Van Hollebeke, Jatinder Singh, Micheline Gourlandt, Noella Ollevier, Guido Mehuys, Margot Baekelandt, Dirk Averhals, Simon Bekaert, Sabine Verbeken, Robben Huyghelier, Geert Arteel, Birger De Coninck, Marie-Rose Debruyne, Cynthia Blancke, Hendrik Van Walleghem, Ann Blondeel, Marc Dupont, Vic Verbrugge en Carine Vanneste. Marte Huyghelier en Stijn Himpe ontbreken op de foto. © GF
Jos Remaut

Ook SP.A Tielt heeft haar lijst rond. Een zuiver rode lijst, want kartelpartner Groen verkoos op eigen kracht naar de verkiezingen te trekken. Iets wat lijsttrekker Simon Bekaert nog altijd spijtig vindt, maar dat belet niet dat SP.A een stevige lijst heeft kunnen samenstellen, met een goeie mix tussen vaste waarden en beloftevolle nieuwkomers. Met onder hen ook enkele onafhankelijken.

“Groen had al eerder te kennen gegeven van onder eigen vlag te willen gaan varen, maar toch zijn wij altijd een opening blijven behouden”, zegt Simon Bekaert. “Tot voor enkele weken waren er bij ons nog zeven plaatsen open gehouden voor kandidaten van Groen, en wij waren zelf bereid iemand van hen de tweede plaats te geven. Maar je kan niet blijven huwelijksaanzoeken doen, dus hebben wij nu de knoop doorgehakt. En ik ben alvast heel tevreden dat wij die openstaande plaats relatief snel hebben kunnen invullen. Met twee vrije beroepers, diverse bedienden, leerkrachten, arbeiders, studenten en senioren hebben we alvast een mooie doorsnede van de bevolking samengebracht. Heel wat kandidaten zijn ook actief in het lokale verenigingsleven.”

Vaste waarden

Opvallend: alle zes de SP.A-gemeenteraadsleden doen opnieuw mee, en we vinden ze allemaal bovenaan de lijst: eerste schepen Simon Bekaert is dus lijsttrekker, zijn collega-schepenen Guido Mehuys en Robben Huyghelier staan respectievelijk derde en vierde. Margot Baeckelandt staat op 2, Vic Verbrugge op 5 en John Van Hollebeke op 8. Tweede vrouw op de lijst is Micheline Gourlandt uit Kanegem op 6 en lijstduwer is Birger De Coninck.

“Wij kunnen niet blijven huwelijksaanzoeken doen richting Groen” – lijsttrekker Simon Bekaert

Binnen enkele weken wordt ook het verkiezingsprogramma bekendgemaakt, dat een sterke nadruk zal leggen op verkeersveiligheid, sociale verbondenheid, natuur en ecologie. “Domeinen waar we ons als lid van de bestuursmeerderheid ook behoorlijk hebben op geprofileerd”, zegt Simon. “We zijn ervan overtuigd dat wij met ons programma én deze lijst een flink resultaat kunnen neerzetten, ongeacht de nationale sterkte van de SP.A. Bij lokale verkiezingen wordt nu eenmaal heel anders gestemd.” Zes jaar geleden behaalde SP.A in Tielt, weliswaar met de groenen erbij, bijna 24 procent van de stemmen. Wat goed was voor 6 van de 25 zetels. Dit jaar zijn er 27 zetels te verdelen. “Wij geloven in een minstens even goed resultaat, wat ons een stevige uitgangspositie moet geven om op 14 oktober coalitiegesprekken aan te gaan. We sluiten geen voorakkoorden en zouden uiteraard bijzonder graag weer meebesturen, maar niet in een depannagerol.”

De lijst

1. Simon Bekaert : 40 jaar, advocaat en eerste schepen. De voorbije zes jaar verdedigde hij als provincieraadslid ook de belangen van Tielt in West-Vlaanderen.

2. Margot Baekelandt : 58 jaar, loketbediende bij het ziekenfonds Bond Moyson. Margot is actief in Turnkring Atlas. In de voorbije bestuursperiode was ze al eens vier jaar schepen, van 2013 tot en met 2016.

3. Guido Mehuys : 65 jaar, huisarts en schepen. Als oud-voorzitter van atletiekclub AV Molenland is hij nog altijd bekend in het sportieve verenigingsleven. Hij is tevens voorzitter van het onlangs opgestarte sociale tewerkstellingsproject vzw Troev in regio Tielt.

4. Robben Huyghelier : 25 jaar, schepen van Jeugd en Leefmilieu. zoon van overleden gemeenteraadslid Stefaan Huyghelier en van de gekende thuisverpleegster Mieke Neirynck. Robben woont in Aarsele en is onderwijzer in de lagere school Sint-Elooi in Wingene. Hij is trainer bij voetbalclub KFC Aarsele.

5. Vic Verbrugge : 39 jaar, leraar wiskunde in de eerste graad en gemeenteraadslid. Hij is ook voorzitter van hengelclub De Molenlandvissers.

6. Micheline Gourlandt : 41 jaar, accountmanager commercial print. Zij is secretaris van SP.A Tielt en actief in Kanegem.

7. Nadine Spessart : 22 jaar. Nadine was achtereenvolgens Belgisch en Vlaams kampioen judo bij de jeugd, vandaag is ze trainer bij de judoclub van Tielt. Je vindt haar ook vaak terug in het Tieltse conditiecentrum. Nadine werkt bij Injextru Plastics. Dit voorjaar was ze het gezicht van de TechnoTieltcampagne om jongeren en techniek dichter bij elkaar te brengen.

8. John Van Hollebeke : 69 jaar. John is coördinator van de groepsaankopen gas en elektriciteit. Hij is gemeenteraadslid en voorzitter van SP.A Tielt.

9. Cynthia Blancke : 22 jaar. Cynthia liep in het middelbaar school in De Bron en is vorige week afgestudeerd als industrieel ingenieur elektronica in Gent. Ze werkte de voorbije zeven jaar als jobstudent bij de gekende Tieltse bakkerij De Craemer. Nu ze haar diploma op zak heeft, heeft ze al meteen werk als ingenieur in het bedrijfsleven. Als hondenliefhebber vind je haar regelmatig terug in de hondenschool.

10. Dirk Averhals : 61 jaar, klantenadviseur bij een bank. Hij heeft zijn sporen verdiend in het Tieltse sportleven als vroegere voorzitter van de Tieltse Tafeltennisclub en als actief lid van atletiekclub Molenland. Dirk is eveneens actief bij wandelclub De Watewystappers.

11. Ann Blondeel : 41 jaar, commercieel bediende. Ann is tevens de dochter van de voorzitter van het Cultureel Centrum Erwin Blondeel.

12. Hendrik Van Walleghem : 61 jaar. Hendrik is sinds kort gepensioneerd, was vroeger postbode en is als keramist heel actief in de Tieltse Kunstacademie.

13. Marie-Rose Debruyne : 61 jaar. Marie-Rose werkt in het woonzorgcentrum Deken Darras. Marie-Rose houdt samen met een collega ook de cafetaria van het woonzorgcentrum open en is dan ook een bekend gezicht bij de rusthuisbewoners en -bezoekers.

14. Rita Schatteman : 61 jaar. Rita is voorzitter van de grootste Tieltse wielerclub Batavia WTC Tielt Sportief.

15. Ives Bruggeman : 47 jaar. Ives is een gekend en gewaardeerd speler bij het Tieltse liefhebbersvoetbal. Hij werkt bij Meubelen Lievens.

16. Geert Arteel : 57 jaar. Geert is bekend als koersmedewerker in het Tieltse wielermilieu, en is koersdirecteur van de jaarlijkse 1-mei koers. Hij werkt als veiligheidsbeambte bij de Dienst Vreemdelingenzaken.

17. Monique Meert : 71 jaar. Gepensioneerd leerkracht en is actief in de Tieltse Ouderenadviesraad.

18. Stijn Himpe : 53 jaar, opvoeder in het buitengewoon onderwijs. Stijn is al jaren actief bij toneelvereniging Theater Dakwerken. Stijn is getrouwd met Ilse D’Halluin, onderwijzeres in het Reuzenhuis.

19. Marie Pierre Crab : 53 jaar, arbeidster.

20. Jatinder Singh : 20 jaar. Jatinder studeerde aan het Sint-Jozefsinstituut in Tielt en studeerde vorige week af op de koksschool in Deinze. Hij start nu als kok grootkeuken in een woonzorgcentrum in de buurt.

21. Tanja Deblauwe : 41 jaar, verkoopster bij Bel&Bo in Tielt.

22. Marte Huyghelier : 22 jaar. Marte studeert pedagogiek, is leider in de KSA van Aarsele en jeugdtrainster bij voetbalclub KFC Aarsele.

23. Sabine Verbeken : 51 jaar Arbeidster. Ze is de dochter van oud-schepen Astère Verbeken uit Aarsele.

24. Noëlla Ollevier : 69 jaar. Noëlla is gepensioneerd en getrouwd met Luc Watteny. Zij zet zich in voor de senioren.

25. Marc Dupont : 63 jaar. Marc is actief in het Tieltse sportleven als secretaris bij de volleybalclub van Tielt. Hij was schooldirecteur in de gemeenteschool van Wakken en is sinds kort op pensioen.

26.Carine Vanneste : 58 jaar. Carine werkt in de kringwinkel van Tielt, en zet zich daar ook in voor het Eco Café.

27.Birger De Coninck : 42 jaar. Birger is leraar geschiedenis in middelbare school De Bron, waar hij zich ook als vrijwilliger inzet voor naschoolse activiteiten.