SP.A-Stadsmakers wil onderzoek naar aanpak stadsbestuur coronauitbraak in woon-zorgcentra

© GLO
Redactie KW

In enkele woon-zorgcentra in Oostende zoals De Boarebreker heeft corona zwaar toegeslagen. Volgens oppositiepartij SP.A-Stadsmakers heeft het stadsbestuur de crisis niet goed aangepakt. “De stad had een coördinerende regierol moeten spelen.” De fractie wil dat er een onderzoek komt.

Volgens de SP.A-fractie heeft de stad geen regierol en taken opgenomen in de aanpak van de coronasituatie in de woon-zorgcentra. “Op vandaag blijven we met onze fractie duidelijkheid en coördinatie vragen aan het stadsbestuur, iets wat ze blijft weigeren”, zegt John Crombez. “In andere steden en gemeenten is deze coördinatie wel gebeurd en die verzekering moet er in Oostende zijn voor de toekomst. In Oostende zei de burgemeester letterlijk: ‘Je wilt toch niet dat ik voor die testen zorg?'”

“We blijven vragen naar duidelijkheid”, gaat Crombez verder. “Duidelijkheid over de cijfers van de afgelopen weken en met name voor de maand mei. Duidelijkheid naar de coördaniatie vanuit het stadsbestuur, waarbij ondertussen alle niveaus stellen dat bij één nieuwe besmetting, een volledige hertesting moet gebeuren.”

“De schade is groot. Daarom vragen we om samen met alle actoren en fracties ten gronde te onderzoeken wat beter kan.” (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier