SP.A-Stadsmakers trekt naar Raad van State om overlastverbod nietig te laten verklaren

John Crombez. © EFO
Gillian Lowyck

Op de gemeenteraad van november werd een stedelijke verordening gestemd die ervoor zorgt dat ‘alles-dat-op-wieltjes’ overlast kan veroorzaken of schade kan berokkenen, verboden wordt in Oostende. John Crombez diende een verzoekschrift in bij de Raad van State om dit nietig te laten verklaren. “Dit is juridisch niet alleen correct, maar leidt ook tot willekeur.”

De verordening kwam er naar aanleiding van het feit dat er klachten waren over geluidsoverlast door skaters aan het Kursaal, maar is nu geldig voor het hele Oostendse grondgebied en alles op wieltjes. “Ook de politiezone Oostende adviseerde om het verbod tot het Casino-Kursaal te beperken, maar dit advies werd niet gevolgd”, zegt John Crombez.

“Deze wijziging van de stedelijke verordening op orde en veiligheid is geen overlastregeling, maar een reglementering die iedereen toelaat om een klacht in te dienen tegen zogenaamde overlast op wieltjes in heel Oostende. De willekeur kan haar intrede doen. Daarom trekken we naar de Raad van State.” Hij wijst erop dat het totaal niet duidelijk is hoe dit verbod gehandhaafd zal worden. “Zo’n vage en algemene bepaling wil je niet in je stad.”

Volgens de fractieleider wil de partij hiermee een signaal sturen. “Op de gemeenteraad van maandag 20 januari zullen we een alternatief voorstel doen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier