Sp.a-schepenen uit Zwevegem nemen ontslag

Marc Desloovere (links) en Marc Claeys zetelen voortaan voor Samen! © GJZ
Redactie KW

Marc Desloovere en Marc Claeys, twee sp.a-schepenen in Zwevegem, hebben ontslag genomen uit de partij. Ze blijven verder zetelen, maar dan in de nieuwe politieke beweging Samen! “Onze basiswaarden zijn gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid.”

Binnen het sp.a-bestuur van de Zwevegemse afdeling heerst al enkele maanden een fundamenteel meningsverschil over de interne werking en de manier waarop men als partijafdeling het best aan lokale politiek kan doen. Als gevolg van deze discussie zijn twee groepen met een verschillende visie ontstaan.

“Om een einde te stellen aan deze hetze en positief verder te kunnen werken, hebben wij ontslag uit de partij genomen”, zeggen schepenen Marc Desloovere en Marc Claeys, die met een groot aantal bestuursleden de politieke beweging Samen! hebben opgericht.

Dat we geen partijkaart meer hebben, betekent niet dat we onze ideologie verloochenen

“We willen met deze groep verder werken met als basiswaarden gelijkheid, solidariteit en rechtvaardigheid. Dat wij geen partijkaart meer hebben, betekent niet dat wij onze ideologie zullen verloochenen”, zeggen beiden. Behalve Claeys en Desloovere zetelt er niemand van de partij in de gemeenteraad.

De coalitiepartners (Lijst Burgemeester en CD&V) werden op de hoogte gebracht en bevestigen hun vertrouwen in de twee schepenen. “Het bestuursakkoord en alle afspraken binnen de coalitie zullen door de nieuwe fractie loyaal worden nagekomen”, zegt Marc Claeys terwijl Marc Desloovere nog meegeeft dat men de komende maanden de beweging verder wil vorm geven en de strategie voor de toekomst vastleggen.

(Geert Vanhessche)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten