SP.A Roeselare trekt naar de kiezer met lijst vol vernieuwers

© Joke Couvreur
Jos Remaut

Onder de naam ‘SP.A & de vernieuwers’ wordt een totaal nieuw stadsproject gepresenteerd. 16 van de 37 namen op de lijst staan er onder het label ‘vernieuwer’ en dat kunnen er nog 18 worden, want de plaatsen 17 en 21 blijven nog open tot in september.

Lijsttrekker Michèle Hostekint is alvast in de wolken over de nieuwe formule : “Zie het als een nieuwe vorm van aan politiek doen. Weg van het hokjesdenken. Sp.A & de vernieuwers trekt als enige in Roeselarenaar de verkiezingen met een nieuwe lijst, een nieuw project: een mix van sp.a en vernieuwers, van jonge talenten en verrassende stadsmakers. Ze injecteren de stad met frisse ideeën en krijgen allemaal een stem. Roeselare nog beter maken voor al zijn inwoners, daar gaan we voor. We willen een stad die leeft, beweegt en vernieuwt. Het RSL van de toekomst is wild, fris, zacht, prettig en een beetje rebels.

De vernieuwers

De 16 vernieuwers zijn netjes verdeeld onder 8 vrouwen en 8 mannen. Laat ons beginnen met de vrouwen :

Gianna Werbrouck (28) staat op 3. Ze is orthopedagoge in Hagewinde De Parel.

Hadewych Ureel (36) staat op 4. Ze is leerkracht op de Zilverberg en runt de yogastudio The Monkey Tree.

Laura Ameye (26) staat op 7. Ze is studente.

Floor Lannoy (25) staat op 12. Ze is sociaal werker.

Liselot Werbrouck (38) staat op 13. Ze is leerkracht in het buitengewoon onderwijs.

Annick Lapeire (42) staat op 19. Ze is bediende bij VDL.

Laeticia Kabré (20) staat op 23. Ze is bediende toerisme.

Ellen Dekocker (37) staat op 25. Ze is leerkracht in het gemeenschapsonderwijs in Kortrijk.

De mannen dan :

Laban Carlier (38) staat op 8. Hij is de uitbater van de Barlaban.

Alban Shabari (30) staat op 10. Hij is de uitbater van Pizza Etna.

Jimmy Hostens (48) staat op 11. Hij is striptekenaar bij Striptic.

Guido Declercq (52) staat op 13. Hij is cultuurmaker en bezieler van de vzw La Barraca.

Pierre Clarysse (49) staat op 31. Hij is manager. Op vandaag is hij ook al aan de SP.A verbonden want hij zetelt als OCMW-raadslid

Ron Hollevoet (56) staat op 32. Hij is manager bij Daikin.

Sven De Meulenaere (44) staat op 37. Hij is regiocoördinator sociale kaart bij de Vlaamse overheid.

Alain Verhelst (61) staat op 38. Hij is gepensioneerd cultuurmaker.

Deze lijst kan dus nog iets langer worden. “We hebben één plaats voor een man en één plaats voor een vrouw opengelaten tot september om mensen die geënthousiasmeerd zijn door ons nieuwe verhaal,nog een kans te kunnen geven”, stelt Michèle Hostekint.

De SP.A’ers

De SP.A’ers dan : uittredend schepen Henk Kindt (52) staat tweede en gemeenteraadslid Gerdi Casier (58) duwt de lijst. OCMW-raadslid Vanessa Degrendele (44) staat op de vijfde plaats.

En verder : 6. Saskia Depoortere (45, pedagogische coach Sint-Idesbald), 9. Michèle Casteleyn (28, ambtenaar), 15. Ana Sahinovic (62, bediende), 16. Louise Kindt (21, studente en groepsleidster Scouts Rumbeke), 18. Christophe Gonce (45, actief bij ‘t Hope), 20. Hanne Vandepitte (41, stafmedewerker jongerenwelzijn), 22. Luc Perneel (59, bediende), 24. Aline Callebert (24, bediende), 26. Frederik De Ketelaere (36, metaalarbeider Case New Holland), 27. Laurent Dewilde (51, sociaal ondernemer), 28. Silvy Verhaeghe (41, verpleegkundige), 29. Steven Van Eeckhoutte (53, secretaris ABVV), 30. Günther Bruynooghe (44, ambtenaar), 33. Geert Doom (62, logistiek manager), 34. Patrick Werbrouck (62, gepensioneerd ex-begrafenisondernemer), 35. Erna Verhaeghe (67, gepensioneerde en secretaris S-Plus Ons Pensioentje) en 36. Trui Deseure (57, leerkracht GO! De Plataan).

De zetelende gemeenteraadsleden Frederik Nuytten en Tania Feys zijn geen kandidaat meer, en deze verkiezingen worden voor de SP.A ook de eerste zonder Marleen Lefere, decennialang een sterk boegbeeld maar nu ook op politiek vlak met pensioen.