SP.A Oudenburg stelt nieuwe bestuur voor met Pascal Garmyn als voorzitter

© LIN
Redactie KW

Deze voormiddag hield de afdeling haar jaarlijkse algemene vergadering. Om de twee jaar is het bestuur opnieuw verkiesbaar. Tot nu was Gino Dumon voorzitter met Tahira Malik als secretaris en Noël Alleyn als penningmeester, een functie die hij al twaalf jaar op zich neemt.

Opvallende afwezige was Myriam Maes, tot eind 2018 nog schepen. Ze werd niet meer verkozen als gemeenteraadslid en besliste om geen functie meer op te nemen in het SP.A-bestuur.

Aftredend voorzitter Gino Dumon, intussen ook schepen van Oudenburg, stelde zijn opvolger voor. Het is Pascal Garmyn, in oktober ook kandidaat bij SP.A die de komende jaren de voorzittershamer zal hanteren. Hij wordt bijgestaan door de 19-jarige Anaïs Dekeyser als ondervoorzitter en Jurgen Deconijnck als secretaris. “Onze grote dank gaat uit naar Noël Alleyn die met heel veel enthousiasme al twaalf jaar penningmeester is en dit in het nieuwe bestuur blijft”, aldus Gino Dumon.

Jeugd

Naast Anaïs Dekeyser telt het nieuwe bestuur met Karolina Bylinka nog een 19-jarige. De andere bestuursleden zijn de mandatarissen Gino Dumon en Ulrike Vanhessche, Christine Proot, Frank Deboysere, en Tahira Malik.

De nieuwe voorzitter, Pascal Garmyn, is 56 jaar, getrouwd met Lieve Bernaert. Ze wonen sedert 2011 in Roksem. Pascal groeide op in Oostende. “Na een carrière van tien jaar als florist en tuinaannemer ben ik intussen al 26 jaar werkzaam in de retail, nu als winkelmanager bij Euroshop”, vertelt Pascal.

In zijn maidenspeech had hij veel lovende woorden voor het nieuwe bestuur dat de verjonging heeft ingezet. “We gaan verder men onze slogan Voor Iedereen waarmee er willen zijn voor kinderen, jongeren, ouderen, alleenstaanden, mensen met een beperking, dieren, kortom voor alle inwoners van Oudenburg en deelgemeenten.”

“Als voorzitter is het mijn eerste taak om met het bestuur te brainstormen over de toekomst van onze partij, terug te gaan naar de basis, te luisteren naar de leden en de vrijwilligers in onze verenigingen. Het wordt een hele uitdaging, maar ik kijk er ontzettend naar uit“, aldus nog de nieuwe SP.A-voorzitter van Oudenburg.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier