SP.A Kortrijk met nichtje van Amar uit Bevergem naar verkiezingen

De jonge kandidaten van SP.A met hun lijsttrekker. © KDS
Redactie KW

SP.A Kortrijk zet in op de jeugd. De partij zet vier twintigers in de top tien van haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen.

Die vier komen uit een lijst van twaalf. Drie van die twaalf werden eerder voorgesteld. Het gaat om Hayat Achrifi een 25-jarige studente die anderstaligen Nederlandse les geeft , Broos Claerhout (26, jeugdwerker bij Quindo) en Younes El Haddaji (21), student en bezieler van de Red Side Academy. Over zijn engagement voor SP.A is hij heel duidelijk. “Ik ben opgegroeid in een omgeving met veel kansarmen en SP.A is de enige partij die daartegen vecht. Daarom koos ik voor deze partij.”

Kabinet

Van de negen anderen werken er drie voor SP.A. Maxim Veys (31) is beleidsmedewerker van OCMW-voorzitter Philippe De Coene. Hij focust zich op betaalbaar wonen. Emile Declercq (26) is kabinetsmedewerker bij SP.A Kortrijk en hecht veel belang aan het thema Kortrijk Klimaatstad. Billy Buyse is 25 en parlementair medewerker van Tine Soens. “Onderwijs scholen met een goede sociale mix en Kortrijk als creatieve stad we dragen dat veel te weinig uit zijn voor mij aandachtspunten.”

Zouzou en Chokri

Sarah Ben Chikha (24, studente), Pieter D’haene (26, verkoper), Renzo Clevers (26, begeleider), Lieselot Devroe (28, leerkracht), Jason Lebon (25, opvoeder) en Sarah Verbrugghe (21, verkoopmedewerkster) zijn de resterende zes. Sarah Ben Chikha, die het nichtje is van acteur Zouzou (Amar in Bevergem) en Chokri (theatermaker), wil focussen op een betaalbaar Kortrijk, Pieter D’haene op mobiliteit, Renzo Clevers op toegankelijkheid, Lieselot Devroe op onderwijs, Jason Lebon op de voortzetting van het progressieve beleid en Sarah Verbrugghe op zelfstandigen.

Van de twaalf stonden enkel Jason Lebon (bij Groen), Pieter D’haene en Billy Buyse eerder op een lijst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier