SP.A Izegem wil clichés slopen op verkiezingslijst

Redactie KW

Op de viering van het 1 meifeest in zaal ISO pakte de plaatselijke SP.A uit met haar volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale afdeling wil met de lijst alle clichés overboord gooien.

“We tellen meer vrouwen dan mannen op onze lijst en bovendien staan er 20 nieuwkomers op”, zeggen voorzitter Maureen Raedt en lijsttrekker Justine Hollevoet. “We zorgden ook voor een evenwichtige spreiding uit diverse hoeken van Izegem: centrum, Emelgem, Kachtem en Bosmolens. Maar ook met leeftijd hielden we rekening. Tenslotte vertegenwoordigen ook drie mensen op onze lijst stadsgenoten die niet in ons land geboren zijn, maar intussen wel echte Izegemnaars geworden zijn. We doorbreken dus alle clichés.”

“We hebben een hobbelig parcours afgelegd, dat maakt het dit jaar iets spannender”

Er pakten vorig jaar nochtans even donkere wolken samen boven de Izegemse SP.A. De partij zag Groen vertrekken uit het kartel. Toenmalig schepen Kurt Grymonprez trad af en ook huidig schepen Nadia Staes besloot uit de partij te stappen. De twee komen nu op in een nieuwe partij. SP.A zag ook hun entourage vertrekken. “We hebben inderdaad een hobbelig parcours afgelegd vorig jaar”, aldus Maureen Raedt. “Dat maakt het dit jaar ietsje spannender. Maar we staan er toch opnieuw met een enthousiaste mix van mensen met ambitie.”

De volledige lijst

1. Justine Hollevoet (31), Izegem: happy single, professionele ervaring in verschillende welzijnssectoren. Als hobby’s: lezen, vegetarisch koken en organiseren.

2. Frank Duhamel (58), Emelgem: partner van Frederika Matthijs, papa van Tibo, zorgvader van Emma en Jonas. Is leerkracht lichamelijke opvoeding. In zijn vrije tijd houdt hij van aan politiek doen. Sinds 1982 gemeenteraadslid, sedert 1992 schepen en nu voorzitter OCMW. Is voorzitter van comité ‘Izegem koers’ en erevoorzitter gym Izegem.

3. Julie Vandewatere (24), Izegem: partner van Stijn Vanheste, mama van Luka. Is samen met haar zus Fien zaakvoerder van kinderdagverblijf Cosy Baby. Daarnaast is ze gemeenteraadslid.

4. Marc Vanlerberghe (59), Izegem: partner van Ann Schrijnemakers, papa van Laura en Nico. Beroepshalve econoom van campus Bellevue. Hobby’s zijn politiek bezig zijn (gemeenteraadslid, OCMW-raadslid en -voorzitter en momenteel schepen van Openbare Werken, Sport en Feestelijkheden). Is penningmeester van Izegem Koers, voorzitter wijkraad achter de kerk, en in de vriendenkring gemeenschapsonderwijs.

“We maken al zes opeenvolgende legislaturen deel uit van de meerderheid en dat willen we zo houden”

5. Jana Christiaens (19), Emelgem: woont nog bij ouders Stephan en Patricia Vansteenkiste, heeft nog een oudere zus Alexandra en een jongere broer Maxime. Is student bachelor in de ergotherapie. Ze is lid van Paradanzo, trainster bij gym Izegem en actief binnen de jeugddienst van Izegem.

6. Brecht Lefevere (31), Emelgem: partner van Sarah Thaets, papa van Amélie. Professioneel is hij maatschappelijk werker bij het OCMW. Verder is hij vrijwilliger in de crisisopvang, hulpverlener bij psychosociaal netwerk. Op politiek vlak is hij secretaris van SP.A Izegem.

7. Mieke Deltomme (39), Izegem: mama van twee tienerzonen Aico en Jarne. Ze is vrijzinnig consulent bij het ‘huis van de mens’ en begeleidt mensen in rouw.

8. Sam Vandommele (26), Bosmolens: woont samen met Celine Belaen. Is beroepshalve werkzaam in AZ Delta in Roeselare als verpleegkundige in het operatiekwartier, verder is Sam heel actief bij de Izegemse brandweer en de dienst 100. Hij geeft ook vorming aan Wobra aan de ambulanciers in opleiding.

9. Eva Bossuyt (29), Izegem: samenwonend met Thijs Vroman. Op professioneel vlak is ze orthopedagoog en begeleidt ze kinderen met autisme of met gedrags- en emotionele problemen.

10. Jurgen Vergote (52), Izegem: is de papa van Sander. Jurgen is leraar informatica en algemeen coördinator van het centrum voor volwassenenonderwijs Izegem. Hij speelt ook bij de Koninklijke Stadsfanfaren.

11. Kurt Dumoulin (49), Izegem: is op beroepsvlak kinesitherapeut, zowel zelfstandig als in zorgbedrijf Harelbeke. Daarnaast is hij ook voorzitter van Kenshiki Dojo, waar hij diverse titels in het zwaardvechten behaalde.

12. Jimmy Mandeville (42), Izegem: hij is de partner van Joke Vergote en de papa van Elijah. Op beroepsvlak is hij een bezige bij als IT’er, CAD-tekenaar en adviseur en verkoper van ramen en deuren.

13. Veerle Dewulf (42), De Mol: partner van Wim Houthoofdt. Veerle is thuisverpleegkundige. Ze zoekt graag evenwicht tussen werk, ontspanning, familie en vrienden.

14. Azemina Dzogovic (40), Izegem: ze is de partner van Sefket Dzogovic en mama van Melissa en Demir. Beroepshalve is ze bediende, daarnaast is ze actief in het Sint-Gregoriuskoor en Askovi. Azimina is afkomstig van Montenegro maar woont al 18 jaar in Izegem.

15. Johny Porteman (67), Emelgem: Johny is de partner van Vera Vercruysse, de papa van Kenneth en de opa van David en Vinnie. De oud-uitbater van café Mozart is gepensioneerd, heeft door ziekte een zware periode achter de rug, maar blijft positief en als socialist in het leven staan.

16. Chris Lioen (41), Izegem: Chris is metaalarbeider. Daarnaast houdt hij van de vinkensport en de organisatie van de rommelmarkt in de wijk achter de kerk.

17. Aline Bonga Kanganji (34), Izegem: ze is de mama van Jussydeth Bonga en Kiari Bonga. Professioneel is ze thuisverpleegkundige. Aline is afkomstig uit Angola, spreekt Portugees, Spaans en Nederlands en geniet al 10 jaar van het leven in Izegem.

18. Margot Nieuwdorp (31), Emelgem: Margot is de mama van Drieke, ze is bediende maar is vooral gebeten door cultuur en mensen. Haar grootste passie is dansen, vooral klassiek ballet.

19. Taib Jikkir (19), Izegem: hij woont nog bij zijn ouders en heeft nog een jongere zus. Taib is student economie. Hij is afkomstig uit Marokko maar woont al 12 jaar in Izegem.

20. Marnick Viane (60), Kachtem: Marnick is de partner van Carine Fertein. Hij is met pensioen maar blijft nog altijd graag bezig, onder meer met het helpen bij de Izegemse boksmeetings.

21. Chantal Demeyere (54), Izegem: samenwonend met Guy Verledens, mama van Eline, Benjamin en Tessa en moeke van Aaliyah, Iyana, Matti en Lior. Ze is onthaaljuf voor de voor- en naschoolse kinderopvang, lid van Curieus Izegem en van de volksspelen van café ‘t Elfde Gebod.

22. Isabelle Folens (34), Izegem: woont samen met Rocky Adyns, plusmama van Febe. Beroepshalve is ze verpleegkundige in wzc De Plataan. Daarnaast helpt ze bij de koers van Becelaers Hof, Curieus en de zwerf- en asieldieren in de eigen organisatie Pink Pet Paradise.

23. Patricia Priem (58), Emelgem: ze is de partner van Eddy Vancoillie en mama van Marijke, oma van Harley. Is medewerker in de cafetaria van De Plataan, is actief bij S-Plus, dansschool Starlight en Curieus.

24. Willy De Roubaix (69), Bosmolens: Willy is de partner van Krista Dedeurwaerder en papa van Sam en Cindy. Is met pensioen en zet zich in als vrijwilliger bij de kaarting van dienstcentrum De Leest en deze van de socialistische seniorenbond.

25. Christ Vandommele (65), Izegem: hij is de papa van Peter, Siska en Sam, de opa van Brent, Jana, Margaux en Goran. Is nu met pensioen maar iedereen kent Christ als de gewezen redder in het Izegemse zwembad waar hij meer dan 1.000 kinderen heeft leren zwemmen. Vroeger was hij ook actief bij handbal, krachtbal en basket. Hij was ook nog eens ruim 30 jaar vrijwilliger bij de brandweer en 20 jaar bij de dienst 100.

26. Robrecht Vanhaezebrouck (70), Izegem: Robrecht is de partner van Rita Vantomme en de papa van Sieglinde. Hij is actief in de heemkundige kring Ten Mandere, dienstencentrum de Leest en in het sociaal-artistiek project Pat Paniek.

27. Léona Declercq (68), Kachtem: ze is de partner van Freddy Snauwaert, mama van Gerdi en Liesbeth, oma van Marie, Bavo, Lena, Wannes, Jasper en Jonas. Ze is met pensioen en was al drie legislaturen gemeenteraadslid voor SP.A.

28. Maureen Raedt (53), Kachtem: Maureen is de partner van Carol Opsomer, mama van Joyce en Dennis. Maureen is diensthoofd thuisverpleging bij de Bond Moyson. Haar hobby is vooral politiek bezig zijn: gewezen OCMW raadslid, gewezen schepen, momenteel fractieleider van SP.A Izegem, gemeenteraadslid en voorzitter Izegemse Bouwmaatschappij en voorzitter SP.A Izegem. Daarnaast is ze ook voorzitter van de Vlaamse Federatie voor Gehandicapten, sympathisant van VV Emelgem-Kachtem, S-Plus, Viva en Curieus.

29. Myriam Vanlerberghe (56), Izegem: Myriam is de mama van Lynn en Ellen, de oma van Tibo en Emma. Haar hobby’s zijn uiteraard politiek sinds 1995 is ze onafgebroken actief als senator en lid van kamer van volksvertegenwoordigers, gewezen gemeenteraadslid. Ze is gedeputeerde van de provincie West-Vlaanderen.

Qua programma focust de afdeling uiteraard op het welzijn van de mensen. Daarnaast wordt ook onder meer geijverd voor opnieuw een Izegems festival en groene zones. Zo wordt onder meer gedacht aan een groene ruimte in Kachtem en eentje op de site van het gewezen Ten Bos. “We maken al zes jaar deel uit van de meerderheid en willen dat graag verderzetten”, klonk het tot besluit.

(MI – foto Frank)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten