SP.A Izegem voedt lijst met vijf nieuwe namen

Philippe Verhaest

De verkiezingskoorts zit in Izegem stilaan op kruissnelheid. SP.A stelt opnieuw vijf nieuwe gezichten voor: Mieke Deltomme, Sam Vandommele, Willy Deroubaix, Chris Vandommele en Robrecht Vanhaezenbrouck.

SP.A gaat voor een mix tussen ervaren krachten en jong talent, benadrukte boegbeeld Frank Duhamel al meermaals. Met deze vijf nieuwe namen zet de partij die ambitie kracht bij.

Op de zevende plaats is Mieke Deltomme (39) uit de Eigenhaardstraat te vinden. Ze werkt als vrijzinnig humanistische consulente in het huisvandeMens en richtte in haar vrije tijd een rouwgroep op.

Op plaats nummer acht is Sam Vandommele (26) uit de Negenhoekstraat te vinden. De verpleger op het operatiekwartier van AZ Delta in Roeselare is net als zijn vader actief als vrijwilliger bij het Izegemse brandweerkorps en de dienst 100.

Ook plaatsen 24 tot 26 zijn ondertussen ingevuld. Willy Deroubaix (69) uit de Jan Breydelstraat neemt plek nummer 24 voor zijn rekening. Hij was dertig jaar aan de slag als chauffeur en zet zich nu vooral in voor anderen: als vrijwilliger bij de kaarting van het dinenstencentrum en S-Plus en ook het sportelen in Izegem kan op zijn steun rekenen.

Een stek lager staat Chris Vandommele (65). Hij woont op het Cyriel Tangheplein en was liefst veertig jaar redder en technicus in het zwembad De Krekel in Izegem. Hij leerde ruim duizend Izegemse kinderen zwemmen. Chris is al dertig jaar vrijwilliger bij de brandweer en daarnaast al twintig jaar actief bij de dienst 100. Ook bij de S-Plus is hij als vrijwilliger druk in de weer.

Plaats 26 gaat dan weer naar Robrecht Vanhaezenbrouck (70) uit de Emiel Neirynckstraat. Hij is achter de schermen actief bij het sociaal-artistiek project Pat Paniek en zet zich in voor de ploeg van de Seniorenacademie. Voor het dienstencentrum De Leest maakt hij maandelijks het boekje ‘t Leestgenot op en ook bij de heemkundige kring Ten Mandere en S-Plus staat Robrecht klaar.