SP.A boekt een winst van 3,9% en landt daarmee op 21,8% van de stemmen. Daarmee komt de partij bijna op gelijke hoogte met CD&V, goed voor 22,5 % van de stemmen. CD&V boekt volgens deze eerste resultaten een verlies van 5,3% tegenover 2009.

Angelique Declercq (gemeenteraadslid SP.A) : "We zijn heel gelukkig met deze stijging." Voor Angelique is het haar eerste deelname aan de verkiezingen. "We zijn heel blij, vooral omdat er de vorige keer nog een aantal grote namen opstonden zoals toenmalig burgemeester Gilbert Bossuyt. Hopelijk zet de trend zich door."

Ook Open VLD laat in het kanton Menen een stijging optekenen. Schepen van Menen Mieke Syssauw : "Ik ben blij dat we beloond worden voor de campagne die we gevoerd hebben en sta ook achter het programma. Ook hier speelt blijkbaar het Maggie Deblock-effect... Mensen willen daden en geen woorden."

(CR)

SP.A boekt een winst van 3,9% en landt daarmee op 21,8% van de stemmen. Daarmee komt de partij bijna op gelijke hoogte met CD&V, goed voor 22,5 % van de stemmen. CD&V boekt volgens deze eerste resultaten een verlies van 5,3% tegenover 2009.Angelique Declercq (gemeenteraadslid SP.A) : "We zijn heel gelukkig met deze stijging." Voor Angelique is het haar eerste deelname aan de verkiezingen. "We zijn heel blij, vooral omdat er de vorige keer nog een aantal grote namen opstonden zoals toenmalig burgemeester Gilbert Bossuyt. Hopelijk zet de trend zich door."Ook Open VLD laat in het kanton Menen een stijging optekenen. Schepen van Menen Mieke Syssauw : "Ik ben blij dat we beloond worden voor de campagne die we gevoerd hebben en sta ook achter het programma. Ook hier speelt blijkbaar het Maggie Deblock-effect... Mensen willen daden en geen woorden."(CR)