SP.A Ichtegem stelt jonge veulens voor

Nieuwkomers Wouter Bouckaert, Pieter Provoost en Stijn Lambrecht gooien zich in de verkiezingsstrijd samen met de ervaren SP.A'ers Ann Deseintebein en Patrick Raecke. © Coghe
Redactie KW

Wouter Bouckaert (27) uit Eernegem, Stijn Lambrecht (21) en Pieter Provoost (28) beiden uit Ichtegem hebben het gehad met het huidige bestuur en hun manier om aan politiek te doen en willen vernieuwing. Ze volgen daarmee de visie van de oud-gedienden van SP.A Ann Deseintebein en Patrick Raecke.

Pieter is een alleenstaande jongeman en tuinaanlegger en stelt een ongelijke behandeling van de drie deelgemeentes vast. Niet alleen wat de organisatie van evenementen betreft, ook wat de sportinfrastructuur betreft. “In Eernegem kan men dan wel pronken met de splinternieuwe Klokkenput, het sanitair blijft er een zorgenkind om maar een voorbeeld te noemen”, stelt hij. “Ook het sportaanbod is ongelijk verdeeld over de verschillende deelgemeentes. Het sportaanbod voor kinderen tussen 12 en 16 jaar in Ichtegem is zelfs zeer pover.”

Jeugdbeleid

Stijn, ook alleenstaande en de benjamin van het gezelschap, volgt de opleiding orthopedagogie in Kortrijk en had al altijd een boontje voor de politiek. Zo was hij ooit lid van de jong-socialisten. Zijn interesse gaat vooral naar het welzijn van de jeugdverenigingen. Hij ergert zich aan de betutteling van de jeugdverenigingen en stelt vast dat er te veel beperkingen worden opgelegd. “Als je als jeugdvereniging uit Torhout een evenement organiseert, zijn je veel minder beperkingen waaraan je je moet houden. In Ichtegem krijg je bijvoorbeeld vroege sluitingsuren opgelegd, 3.30 uur ten opzichte van 5 uur in Torhout bijvoorbeeld, en dat voor jeugdverenigingen waar de inkomsten uit dergelijke evenementen van essentieel belang zijn. Je zou de indruk krijgen dat men altijd moeilijk doet. Die houding is zeker niet bevorderlijk voor het vrijwilligerswerk”, zegt hij.

“Binnen de lopende legislatuur wordt er naast elkaar bestuurd” – Ann Deseintebein (Gemeenteraadslid SP.A)

Wouter is storingslasser bij Proximus en getrouwd met Steffie. Hij is binnen Proximus verantwoordelijke bij het ACOD en twijfelde niet lang toen Ann Deseintebein hem vroeg om op de lijst te komen. “Ik kan maar mijn vrienden bijtreden”, aldus Wouter. “Ook mobiliteit en milieu blijven naar mijn mening zorgenkinderen. De fiets is hét symbool van Ichtegem, maar waar heeft de huidige bestuursploeg nu echt inspanningen gedaan ten voordele van de veiligheid van de fietser? In Roeselare slaagt men erin om alle deelgemeenten met een fietsnetwerk met elkaar te verbinden. Maar hier als je van Ichtegem bent, moet je maar eens met je fiets naar Eernegem gaan om aan een sportkamp mee te doen. Ook de verkeerssituatie aan de Vrije Basisschool in Eernegem is rampzalig!

Langetermijnvisie

“De huidige bestuursploeg mankeert een duidelijke langetermijnvisie die een legislatuur overstijgt”, vullen Ann Deseintebein en Patrick Raecke aan. “Nu heb je een bestuur dat partijgebonden doelstellingen binnen de lopende legislatuur wil realiseren. Er wordt naast elkaar bestuurd. Maar waar wil men met de gemeente naar toe? Dat is aan politiek doen op de oude manier. Ga maar eens kijken naar steden en gemeentes waar wel een degelijke langetermijnvisie is en hoe men er daar in slaagt het aanzicht van de gemeente of stad te veranderen.”

(RI)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.