SP.A+-fractieleider vraagt om na twee maanden opnieuw gemeenteraad te houden

Enigo Vandendriessche en zoontje. © FODI
Redactie KW

Door de coronacrisis werd de gemeenteraad van maart per mail gehouden en beperkt tot de hoogst noodzakelijke punten. De gemeenteraad van april werd door het schepencollege afgelast. Op dinsdag 19 mei is de volgende zitting gepland. SP.A+-fractieleider Enigo Vandendriessche vraagt om deze gemeenteraad zeker te laten doorgaan, desnoods via videoconferentie.

“Als gemeenteraad moeten we onze verantwoordelijkheid nemen en over de partijgrenzen heen bekijken hoe we best met de crisis omgaan“, aldus Enigo Vandendriessche. Hij contacteerde hiervoor de vertegenwoordigers van de andere partijen.

“De wereldwijde crisis heeft ook een effect op het dagelijkse leven in Ingelmunster. In de eerste plaats op onze gezondheid, maar zeker ook op ons sociaal leven, ons verenigingsleven en onze economie. Als gemeenteraad moeten wij onze verantwoordelijkheid nemen en samen met de andere partijen nadenken hoe we hier best mee omgaan. Daarnaast staat de wereld ook niet stil en zijn er ook andere thema’s te bespreken. Daarom vragen wij om de gemeenteraad van mei zeker te laten doorgaan, desnoods digitaal”, zegt Vandendriessche.

Verdoken sociale impact van de crisis

In april stelde zijn SP.A+-collega en voormalig OCMW-voorzitter Dries Couckuyt een schriftelijke vraag over de verdoken sociale impact van de crisis in Ingelmunster. “Het gemeentebestuur bezorgde ons tijdig een correct antwoord, maar dat zijn zaken die we toch liever live bespreken.”

Het ziet er naar uit dat de regels van ‘social distancing’ ook op dinsdag 19 mei nog zullen gelden. Verschillende gemeenten organiseren daarom hun gemeenteraad online via een videoconferentie. Dat moet volgens SP.A+ in Ingelmunster ook kunnen.

“We doen ons voorstel ruim op voorhand, zodat een eventuele digitale raad kan georganiseerd en getest worden“, vervolgt fractieleider Enigo. “Ik belde hierover met de voorzitter van de gemeenteraad (De Brug/N-VA/vld) en met de fractieleider van CD&V. Beiden zijn het erover eens dat de gemeenteraad best doorgaat. De voorzitter liet me ook weten samen met het schepencollege aan een oplossing te werken.” (PADI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier