SP.A & De Vernieuwers ijveren voor babytheek in Roeselare

Als het van SP.A & De Vernieuwers afhangt, dan heeft Roeselare straks een eigen babytheek: een uitleensysteem voor babyspullen. De stad stelt dat het project al in de opstartfase zit.

© gf

Raadslid Gerdi Casier gooide de materie tijdens de recente gemeenteraad op tafel. “Het idee is eenvoudig: een babytheek is een uitleensysteem voor babyspullen die men slechts kort nodig heeft”, stelt hij. “Een babytheek is heel interessant voor gezinnen met een klein budget, voor mensen die radicaal voor minder spullen kiezen… De babytheek is tegelijk ook een antwoord voor gezinnen op zoek naar duurzaam babymateriaal.”

Een babytheek kan worden georganiseerd op basis van lidmaatschap en donaties. “We hebben het niet over kledij, maar wel over wippertjes, matrasbeschermers, flessenwarmers, borstvoedingskussens… Het lidmaatschap zou met een vrijetijdspas ook een stuk goedkoper kunnen. Kan zoiets in Roeselare?”

Schepen Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): “Dit is inderdaad een mooi initiatief. Vorig jaar hebben we de vraag gekregen om een dergelijk project op poten te zetten. Dit resulteerde in een intentieverklaring met het Netwerk Bewust Verbruiken en het Huis van het Kind. Nu zijn we de voorbereidingen aan het treffen voor de opstart van een babytheek in Roeselare. Voorwaarde is uiteraard dat het draagvlak voldoende groot is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.