SP.A Blankenberge stelt lijst voor, maar heeft nog één ‘wit konijn’ in petto

De kandidaten van SP.A Blankenberge. © JW
Redactie KW

Feest op de Dag van de Arbeid bij de socialisten in Blankenberge. Traditiegetrouw wordt er getafeld, waarbij er dit jaar ook plaats was om de kandidaten voor te stellen die in oktober zullen opkomen.

Eerder maakte de partij al bekend dat gemeenteraadsvoorzitter Jeannine Puype de lijst zou duwen en Annie De Pauw – die na het ontslag van voormalig schepen Johan Van Eeghem werd voorgedragen als zijn vervanger, maar waaruit later een coalitiewissel door Open VLD volgde met N-VA – de lijst zou trekken. Voor het eerst in het jarenlange bestaan van de lokale partij: vrouwen aan de macht. Huidig schepen – weliswaar zonder bevoegdheden – Jurgen Content en partijvoorzitter Patrick De Meulenaere zouden respectievelijk nummer twee en drie invullen.

Wie staat op plaats 21?

In de loop van de weken en maanden loste de partij druppelsgewijs nog enkele namen, maar nu kon men in feeststemming de 29 namen bekendmaken aan hun aanhangers in de Floréal Club. Correctie: 28 namen. “Nummer 21 gaan we voorlopig nog niet prijsgeven. Op uiterlijk verzoek van de man wil hij zijn naam om professionele redenen publiekelijk niet bekend zien. Pas enkele dagen voor de indiening van de voordrachtsakten, op zaterdag 15 september, komen we hierop terug“, zegt voorzitter Patrick De Meulenaere.

“Uitzonderlijk fier ben ik op de lijst waarmee we vandaag voor de dag komen. Met jonge gezichten en ervaren rotten, vrouwen en mannen in evenwicht, zijn we ervan overtuigd dat we net als zes jaar geleden onze stempel kunnen drukken. Als we de meerderheidspartij een loer kunnen lappen zoals ze dat met ons deden, zou ik geen moment twijfelen.”

Als we de meerderheidspartij een loer kunnen lappen zoals ze dat met ons deden, twijfelen we geen moment

Ook lijsttrekker Annie De Pauw staat gemotiveerd aan de start van een lange campagne: “Als je bovenaan de lijst staat, moet je voor het burgemeesterschap gaan. De kandidaten zijn bijzonder gemotiveerd en zullen elk hun steentje bijdragen aan wat we willen bereiken. De partij had tijd nodig om de kaakslag te verwerken en de politieke malaise zal ongetwijfeld ook de kiezer niet vergeten zijn. Op welke manier dat zal blijken in oktober, dat zien we dan wel.”

Andere kandidaten

De andere namen op de lijst zijn Anneke Crevits, Steven Arents, Rianne Van den Hout, Yves Catteceur, Jill Monbalieu, Gilbert Raman, Natalie Guizard, Ricky De Kezel, Carine Neyt, Maurice Adam, Fatima Oumimoun, Magalie Van Steenkiste, Roland Laseure, Ingrid Van Hulle, Edgar Diaz Leon, Lisa De Buck, Shari Eeckeman (respectievelijk op plaatsen 4 tot en met 20) en Renske Verlinde, Francky De Braekeleir, Klaas Van de Velde, Anne-Liza Lemmens en Stef Debusschere (respectievelijk op plaatsen 22 tot en met 26).

(JW)