Sophie Demeulenaere opvallendste naam op Waregems kartel N-VA/Open Vld

V.l.n.r.: Glen De Waele, Geert Deroose, Marlies Vandesompele, Sophie Demeulenaere, Maxim Laporte en Guy Van den Eynde.
Redactie KW

Nu de lijstvorming bijna rond is, maakt het kartel N-VA/Open Vld de eerste namen bekend. Opvallend nieuw gezicht is dat van Sophie Demeulenaere (N-VA), bekende zaakvoerder van Alfa Tapijtfabriek uit Waregem.

Zij wordt geflankeerd door twee sterkhouders van beide partijen: gemeenteraadslid Geert Deroose (N-VA) en ere-gemeenteraadslid Guy Van den Eynde (Open Vld). Tot slot krijgen ook debutanten Marlies Vandesompele, Maxim Laporte en Glen De Waele een prominente plaats.

“Door onze samenwerking bieden we de Waregemse kiezer een kwalitatieve lijst met enkel toppers aan”, aldus Carl Vanhoutte, voorzitter N-VA Waregem. “Met Sophie Demeulenaere op onze lijst krijgen de ondernemers in onze stad alvast een nog sterkere stem. Daarnaast zorgen we voor een mooie combinatie van ervaring en verjonging. Geert Deroose en Guy Van den Eynde kennen de knepen van het vak, terwijl Marlies Vandesompele, Maxim Laporte en Glen De Waele garant staan voor vernieuwing.”

“Onze mensen en hun ideeën maken het verschil. Al veel te lang zit één partij met dezelfde mensen aan de knoppen van de macht. Dat is niet gezond voor Waregem en zijn inwoners”, zegt Open Vld-voorzitter Evy Vandemaele. “Onze stad heeft een frisse start nodig. Daar kan het kartel N-VA/Open Vld voor zorgen, want de leegstand neemt toe en de mobiliteit zit helemaal in de knoop. We leggen momenteel de laatste hand aan ons gemeenschappelijk programma voor Waregem.”

De volledige lijst met kandidaten wordt later deze maand ter goedkeuring voorgelegd aan de leden van beide partijen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier