Slechts twee partijen melden zich voor de verkiezingen in Oostrozebeke

Redactie KW

Het ziet er voorlopig naar uit dat bij de komende gemeenteraadsverkiezingen slechts twee partijen aan zet zijn zodat eigenlijk alles bij het oude blijft. Het gaat om de meerderheidspartij CDV en de oppositie N-VA. We gingen even poolshoogte nemen bij de aanvoerders.

De stand van zaken van alle West-Vlaamse gemeenten lees je op www.kw.be/standvanzaken

Oostrozebeke.nu,dit wordt de naam waaronder de huidige meerderheidspartij CDV naar de verkiezingen trekt. Lijsttrekker wordt burgemeester Karl De Clerck. “We gaan voor een volle lijst en dat zijn 19 mensen. Die is momenteel nog niet gevuld maar we krijgen ze wel compleet.” Staan alvast op de lijst: Karl De Clerck, Carine Geldhof, Jacques Goemaere, Olivier De Marez, Luc Derudder, Marc Tieberghien, Veerle Halsberghe, Katrien Vandeputte, Marleen Martin-Debacker, Cyriel Seys en Ann-Sophie Verschoore. Haken af voor de komende verkiezingen: Ivette Viaene, Willy Wambeke, Philippe Leclercq, Hein Vanseveren en Etienne Galle. Op de lijst is ook plaats voor nieuwkomers. Momenteel zijn dat Jonas Van D’Huynslager en Angelique Bearelle.

Ook bij de N-VA is het huiswerk verre van compleet. Zeker is dat de partij meedoet aan de verkiezingen maar zelfs de naam van een lijsttrekker is nog niet bekend. Bij de vorige verkiezingen was dit Stijn Manhaeghe. De naam van de lijst blijft N-VA en Marleen Lefebre bevestigt dat ook deze partij gaat voor een volle lijst, maar zover is men bijlange nog niet. Doen zeker mee voor de N-VA: Annelies Braekevelt, Koen Castelein, Marleen Lefebre, Stijn Manhaeghe, Koen Vandenbroucke, Carine Vanhoorelbeke en Ignace Vansuyt. Haken af voor de lijst: Frank Ampe, Philippe Bogaert, Hedwine Delbaere, Lindsay Monteyne, Linda Ostyn, Stefan Rabaut, Rita Tassaert en Cederic Vandemaele. We kregen ten slotte ook nog even de naam van twee nieuwkomers mee: Greet Desmet en Adhemar Vandamme. De N-VA heeft momenteel vijf zitjes in de gemeenteraad.(CLY)

Slechts twee partijen melden zich voor de verkiezingen in Oostrozebeke