Signalisatie nieuwe politiepost aan station Roeselare kan beter, vindt N-VA

De aanduiding van het recent geopende politiekantoor in het station van Roeselare laat te wensen over, zegt Bart De Meulenaer (N-VA). Daar komt verandering in, zegt schepen Griet Coppé (CD&V)

© Stefaan Beel

Eind september verhuisde het politiekantoor van de Botermarkt naar een pand in het station van Roeselare. Maar die plek is erg moeilijk te vinden, gooit N-VA-raadslid Bart De Meulenaer op tafel tijdens de gemeenteraad. “Ik ben zelf poolshoogte gaan nemen en het is inderdaad niet evident”, zegt hij. “Ik parkeerde mijn wagen onder de spoorwegbrug, waar je dertig minuten mag blijven staan. Vrij kort als je dringend naar de politie moet om aangifte te doen. Ik trok via de kant van Krottegem naar het station en daar vond ik, goed verscholen achter enkele containers, een bestickerde ruit met het politieloge. Dat kan je enkel zien als er je vlak voor staat. In het station zelf is geen enkele aanduiding richting politiekantoor. Enkel op de deur zelf tref je een kleine sticker aan. Aan de sportkooi zag ik twee onverlichte borden, maar die zijn eveneens amper zichtbaar.”

Wie naar de politie wil, heeft haast en wil snel zijn weg vinden – Bart De Meulenaer

“Wie naar de politie wil, heeft haast en wil snel zijn weg vinden. Ik mocht mijn auto dertig minuten parkeren, maar elf daarvan spendeerde ik aan mijn zoektocht richting politie. Kunnen we geen betere bewegwijzering ín het station bepleiten bij Infrabel en kan er ook betere bewegwijzering aan de buitenkant van het gebouw voorzien worden. Dit lijkt me een kleine kost om het gebruiksgemak te vergroten voor de burger en de reiziger die Roeselare niet kent.”

Schepen Griet Coppé (CD&V): “U hebt volledig gelijk. De signalisatie is niet voldoende. In februari komen er vier verlichte borden aan de buitenkant van het station, terwijl er één exemplaar voor binnen voorzien is.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.