Schooldirectrice Veroniek Desender geeft haar gemeenteraadszitje door aan jonge partijgenoot

Veroniek Desender zetelde in totaal tien jaar in de gemeenteraad. © Stefaan Beel
Wouter Vander Stricht

Veroniek Desender (CD&V) is niet langer lid van de gemeenteraad. Sinds begin dit schooljaar is ze directrice in de Vrije Basisschool en dat valt moeilijk langer te combineren met haar politiek engagement. “Ik heb alle vertrouwen in mijn opvolger Sander Braeye.”

Veroniek Desender, die in totaal tien jaar raadslid zal geweest zijn, heeft haar zitje in de gemeenteraad doorgegeven aan Sander Braeye. Veroniek is een vertrouwd gezicht in de Roeselaarse politiek. Ze is getrouwd met Jeroen Debruyne en is zo de schoondochter van André Debruyne. Haar schoonbroer Francis Debruyne wordt straks ook schepen.

“Onze school in Staden telt meer dan 500 leerlingen”

“Ik heb mijn mandaat met plezier vervuld, maar mijn professionele situatie is de jongste maanden veranderd”, aldus Veroniek die met haar gezin op de ouderlijke hoeve Heerlijkheid Schiervelde langs de Diksmuidsesteenweg woont. “Ik ben al 20 jaar actief in de Vrije Basisschool De Brug in Staden. Ik gaf nog halftijds les en zorgde ook voor beleidsondersteuning, maar sinds 1 september ben ik voltijds directeur, ondersteund door mijn collega Annie Seys.”

Familie-eer hoog houden

Haar job vergt nu nog meer dan anders al haar aandacht. “Onze school telt meer dan 500 leerlingen, daar komt heel wat bij kijken. Als ik iets doe, wil ik het goed doen, dus heb ik mijn zitje in de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Ik raakte immers in tijdsnood. Mijn opvolger Sander Braeye zal dat zeker en vast goed doen. Onze familie is ook verstrengeld met de Roeselaarse politiek, maar mijn schoonbroer Francis Debruyne gaat de familie-eer daar wel hoog houden.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.