Schipleedstraat in Bekegem wordt aangepakt

We zien Koen Pattyn, Karl Bonny, voorzitter Antoon Calus en Dimitri Decock. © a-Coghe
Redactie KW

De Ichtegemse gemeenteraad keurde eenparig het bestek en de raming voor renovatiewerken aan de Schipleedstraat in deelgemeente Bekegem goed.

“Langs de Schipleedstraat stonden in het verleden grote populieren”, legt gemeenteraadvoorzitter Antoon Calus (W.I.T.) uit.

“De wortels van de bomen zorgden ervoor dat de weg omhoog werd geduwd. Daardoor zijn de betonplaten op verschillende plaatsen beginnen barsten of verzakken. Dat zorgt ervoor dat de Schipleedstraat in zeer slechte staat is. Er is een draagkrachtprobleem en een veiligheidsprobleem voor de fietsers door de grote barsten en oneffenheden. De populieren werden reeds gerooid, maar de betonweg moet nog gerenoveerd worden”, klinkt het.

Hoger bedrag

“Om de kostprijs van het uitbreken en wegvoeren van de betonnen weg te kunnen drukken, wordt gezocht naar een oplossing waarbij de bestaande betonnen weg als fundering gebruikt kan worden. De totale raming bedraagt 253.869,74 euro, btw inbegrepen. Voor de renovatie van de Schipleedstraat werd 150.000 euro voorzien in het budget 2018. Dat bedrag moet dus verhoogd worden met 103.869,74 euro.”

Oppositieraadslid Lieven Cobbaert (Liberaal 2012) zei dat hij helemaal akkoord ging met de renovatie van de weg, maar had toch nog enkele vragen. “Is het zeker dat het gebruik van de bestaande betonnen weg als fundering een oplossing is“, peilde het raadslid.

Volgens burgemeester Karl Bonny (CD&V) is dat wel degelijk het geval. “Dezelfde procedure werd gebruikt bij de renovatie van de Vaartstraat”, aldus de burgervader.

Oorspronkelijke budget volstaat niet

Lieven Cobbaert wou ook nog weten waarom er 100.000 euro extra gebudgetteerd wordt voor de renovatie. “We hadden er aanvankelijk aan gedacht om de straat slechts van de Doornhoekstraat tot aan de Zeeweg heraan te leggen en bepaalde stukken te laten zoals ze zijn”, weet burgemeester Bonny. “Volgens de technische dienst wordt de weg echter beter helemaal aangepakt, waardoor het oorspronkelijke budget niet meer volstond.”

(BCH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier