Schepenen Els Kindt en Steven Bogaert duwen lijst CD&V Lichtervelde

CD&V Lichtervelde heeft dinsdagavond zijn lijst voorgesteld. Burgemeester Ria Pattyn is lijsttrekker, schepenen Els Kindt en Steven Bogaert duwen de lijst.

De 19 kandidaten van CD&V Lichtervelde. © Foto Kurt

Na de burgemeester is de 22-jarige Jonas Vandepoele een verrassende naam op de tweede plaats. Al blijkt die topplaats op de lijst vooral symbolisch. “Ik heb niet meteen ambitie om schepen te worden, ik wil vooral de lijst steunen”, zegt de servicetechnieker en ex-hoofdleider van de plaatselijke chirojongens. “Ik ben dan ook bereid om mijn plaats af te staan mocht ik verkozen worden als schepen.”

Na Ria Pattyn en Jonas Vandepoele volgen Roos Vanwalleghem, Jos Goethals, Veroniek Vanrobays, Jan De Decker, Delphy Denoo, Bart Verhaeghe, Ann Gunst, Steven Kindt, Lies Delameilleure, Peter Duyck, Isabelle Deseyne, Sandrina Dos Santos Gomes, Ronny Priem, Guido Vanwalleghem, Hans Delameilleure, Steven Bogaert en Els Kindt. Die laatste staat ook op de tweede plaats voor de provincieraadsverkiezingen.

7 van de 19 namen bij CD&V Lichtervelde zijn nieuw. Na SOMM is CD&V de tweede Lichterveldse partij die zijn lijst klaar heeft. Het is dus nog wachten op Open VLD en N-VA. De liberalen maken zich sterk een lijst klaar te krijgen tegen de deadline van 14 september, bij N-VA is de twijfel groot.

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.