Schepencollege Tielt trekt gunning collegesite in

© GF
Jos Remaut

Hiermee legt het zich de facto neer bij het schorsingsbesluit dat de provinciegouverneur vorige week uitvaardigde.

De schorsing van de gunning van het project collegesite aan de THV Kortrijkstraat was er gekomen na klacht van de SP.A. Die wel in de meerderheid zit maar vond dat de gemeenteraad in deze miskend werd en ook inhoudelijke bezwaren had.

Eerder had de SP.A in de gemeenteraad van 29 maart al een stemming uitgelokt om de gunning ongedaan te laten maken. Er werd hiervoor een wisselmeerderheid met de CD&V gevonden, maar ook dit gemeenteraadsbesluit werd door de gouverneur geschorst en zal op de gemeenteraad van 5 juli worden ingetrokken.

De intrekking door het schepencollege houdt meteen ook in dat we in dit dossier nu terugkeren naar de situatie van begin maart, toen THV Kortrijkstraat (een constructie rond de Tieltse projectontwikkelaar Vlaemynck) door de stad werd aanzien als voorkeursbieder. Het schepencollege heeft nu ook besloten het offertevoorstel van THV voor de Gemeentelijke commissie voor Ruimtelijke Ordening te brengen. Ook andere adviesraden en overheden zullen worden geconsulteerd.

Na de verkiezingen

In tweede orde komen dan de directe betrokken aan de beurt: Unizo, de middenstand, de scholen en het Vijverhof. Daarna wordt er een ruime info- en inspraakronde georganiseerd voor de bevolking. Wat dan uiteraard kan leiden tot een bijsturing van de voorstellen.

Het is nu wel helemaal duidelijk dat er in dit dossier voor de gemeenteraadsverkiezingen geen grote beslissingen meer zullen vallen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier