De partij vroeg ook voor iedere verkavelde vierkante meter compensatie in de vorm van groen.

"Een betonstop wil niet zeggen dat we nergens meer gaan bouwen", reageerde schepen Wout Maddens (Open VLD). "Wel dat we verstandig omgaan met de open ruimte. Het is geen zwart-witverhaal maar een technisch dossier met heel veel nuances. We hebben de ambitie om duidelijke en haalbare richtlijnen in kaart te brengen. Ik vind het dus niet zinvol om hier op de laatste gemeenteraad over te stemmen. Jullie stellen alles veel te simplistisch voor. Bovendien staat uw stijl mij niet aan", besloot de schepen. Zijn antwoord werd onthaald op applaus bij de meerderheid in de gemeenteraad.

"De huidige coalitie is een betoncoalitie die erg klassiek verkaveld. En niet goed weet wat een betonstop is. Jullie verkopen praatjes en zijn de lakei van de verkavelaars. U bent niet wat u zegt te zijn", sloeg Matti hard terug. David Wemel sprak daarna nog zijn steun uit voor zijn partijgenoot.

In de daaropvolgende stemming stemden 15 gemeenteraadsleden voor, 22 tegen en er was een onthouding. Een effectieve betonstop komt er dus niet.

De partij vroeg ook voor iedere verkavelde vierkante meter compensatie in de vorm van groen."Een betonstop wil niet zeggen dat we nergens meer gaan bouwen", reageerde schepen Wout Maddens (Open VLD). "Wel dat we verstandig omgaan met de open ruimte. Het is geen zwart-witverhaal maar een technisch dossier met heel veel nuances. We hebben de ambitie om duidelijke en haalbare richtlijnen in kaart te brengen. Ik vind het dus niet zinvol om hier op de laatste gemeenteraad over te stemmen. Jullie stellen alles veel te simplistisch voor. Bovendien staat uw stijl mij niet aan", besloot de schepen. Zijn antwoord werd onthaald op applaus bij de meerderheid in de gemeenteraad."De huidige coalitie is een betoncoalitie die erg klassiek verkaveld. En niet goed weet wat een betonstop is. Jullie verkopen praatjes en zijn de lakei van de verkavelaars. U bent niet wat u zegt te zijn", sloeg Matti hard terug. David Wemel sprak daarna nog zijn steun uit voor zijn partijgenoot.In de daaropvolgende stemming stemden 15 gemeenteraadsleden voor, 22 tegen en er was een onthouding. Een effectieve betonstop komt er dus niet.