Schepen Erik Vandereecken uit Avelgem stopt per direct met politiek

© JS
Redactie KW

De lokale socialistische partij Tandem Avelgem heeft vandaag laten weten dat schepen Erik Vandereecken zijn functie als schepen en gemeenteraadslid om persoonlijke redenen neerlegt. Vandereecken nam in Avelgem onder meer de portefeuille van klimaat en milieu voor zijn rekening.

Op donderdag 30 april had Vandereecken zijn beslissing om te stoppen al schriftelijk gecommuniceerd naar de gemeenteraadsvoorzitter in Avelgem. Zijn plaats in het schepencollege zal worden ingenomen door partijgenoot Sandra Platteau (Tandem Avelgem), die het takenpakket van welzijn, gezondheid en gelijke kansen van schepen Annicq Verschuere (eveneens Tandem Avelgem) overneemt. Platteau zal ook het Bijzonder Comité van het OCMW voorzitten. Verschuere zelf wordt schepen van klimaat en milieu.

“We zien Erik natuurlijk met spijt in het hart vertrekken”, vertelt Tom Beunens, fractieleider bij Tandem Avelgem en schepen voor ruimtelijke ordening en openbare werken. “Het is sowieso een aderlating. Erik is iemand met veel kwaliteiten, kennis en een enorme leergierigheid. Hij maakte er een erezaak van om zijn klimaatverhaal volledig op punt te hebben.”

Eerste vrouwelijke schepen

Beunens ziet met Vandereecken een compagnon de route vertrekken. “Hij heeft mee geholpen de partij in 2018 op te richten, en is al vanaf de eerste dag een stuwende kracht. Maar Erik heeft privé een heel moeilijk jaar gehad, en dat wreekt zich nu wat. We hebben alle respect voor de beslissing die hij neemt. Hij zal moeilijk te vervangen zijn”.

Schepen Erik Vandereecken uit Avelgem stopt per direct met politiek
© JS

Met Sandra Platteau staat er evenwel een gemotiveerde politica klaar om haar duit in het zakje te doen. Platteau zou in 2023 sowieso de zetel van Annicq Verschuere overgenomen hebben, maar die regeling werd nu aangepast en vervroegd uitgevoerd. Platteau wordt zo de eerste vrouwelijke schepen ooit voor de Avelgemse socialisten. (JS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier