Schepen Dominique Dehaene (CD&V) geen kandidaat meer in Ieper

Redactie KW

Dat liet de woordvoerder van Belgocontrol weten in een persmededeling. De zoon van oud-burgemeester Luc Dehaene had nochtans eerder bevestigd dat hij op de derde plaats op de lijst zou staan.

“Ik heb besloten om voorlopig geen nieuw actief politiek mandaat meer op te nemen. Ik zal dan ook geen kandidaat zijn bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018”, begint de schepen van Mobiliteit en Ruimtelijke Ordening zijn nota. “Tot dan zal ik mij verder trouw wijden aan mijn taken als schepen, zoals ik dat de voorbije vijf jaar ook heb gedaan. Het was een boeiende periode en ik ben trots op wat ik in deze legislatuur heb kunnen verwezenlijken op verschillende beleidsdomeinen.”

Dominique Dehaene werkte voor hij zelf een politiek mandaat opnam onder meer als woordvoerder voor premier Yves Leterme en staatssecretaris Hendrik Bogaert.

“Ik heb altijd met hart en ziel aan politiek gedaan, maar ik heb mijn carrière en geluk nooit laten afhangen van de politiek”, aldus nog Dominique Dehaene. “Dit is geen gemakkelijke keuze maar ik kan ze in alle eer en geweten nemen omdat ik weet dat ik mij altijd ten volle heb ingezet voor de partij en mijn kiezers. Meer dan 20 jaar heb ik mij voor en achter de schermen van de politiek en in alle partijorganen ingezet. Ik blijf uiteraard een trouwe CD&V-militant en in die rol zal ik mij voor de partij engageren waar ik kan en waar men mij nodig heeft.

Wij hebben begrip voor de keuze van Dominique”, reageert CD&V-Voorzitter Miguel Stevens.Wij willen hem bedanken voor zijn inzet van vele jaren en rekenen op zijn verder engagement binnen de partij.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.