Schepen doet inspanning voor Boerderijstraat in Kortrijk

Bordjes met 'Handeslzaken Bereikbaar' moeten het leed voor de handelaars beperken. © AN
Redactie KW

Vorige week maandag startten de werken in de Boerderijstraat in Kortrijk. Een uur na de start bleek al een waterleiding geraakt te zijn. Bovendien werd de hele wijk afgesloten voor verkeer tot ongenoegen van de lokale handelaars. Schepen van Mobiliteit Axel Weydts probeert de gemoederen nu te bedaren.

De handelaars aan het Volksplein begonnen maandag niet echt goedgezind aan hun dag. Voor Frituur ‘t Volksplein werd een mobiel toilet neergepoot, bovendien bleven klanten weg omdat de frituur niet goed bereikbaar was, of zo leek het toch. Ook op stromend water moesten ze enkele uren niet rekenen.

De schepen geeft toe dat er een waterleiding geraakt werd, maar zegt dat dat onvermijdelijk was. “Het is spijtig dat bij de eerste tien meter sleuf er een wateraansluiting werd geraakt. Hoewel de ploegen van aannemer Gema, die in opdracht van Fluvius de sleufwerken uitvoeren, dagdagelijks dergelijke sleuven graven, valt zoiets nooit te vermijden. Doordat de wateraansluiting van een woning defect was, had dit jammer genoeg ook een grote impact op de rest van de straat omdat de hoofdleiding afgesloten moest worden. Op die manier kon men de defecte wateraansluiting zeer snel terug herstellen.”

Handelszaken bereikbaar

“Het deel van de Boerderijstraat tussen de Doorniksewijk en het Volksplein en alle omliggende straten (Vooruitgangstraat en Volksplein) zijn toegankelijk voor alle plaatselijk verkeer”, gaat de schepen verder. “Aannemer Gema mocht die verkeerssituatie echter pas invoeren op maandag 11 februari en niet op vrijdag 8 februari. Daar werd dus een fout gemaakt.”

“Verboden doorgang voor alle verkeer met uitzondering van plaatselijk wil zeggen dat ook klanten door kunnen naar de handelszaken”, verduidelijkt de schepen. Maar omdat dat niet echt duidelijk bleek werden na overleg met de handelaars uiteindelijk ook bordjes met daarop ‘handelszaken bereikbaar’ voorzien.

Vorige week maandag pootte de aannemer een toilet naar vlak voor de etalage van frituur 't Volksplein.
Vorige week maandag pootte de aannemer een toilet naar vlak voor de etalage van frituur ‘t Volksplein.© AN

Wat het toilet betreft, ook dat bleek om een vergissing te gaan. “Het mobiel toilet is eigendom van aannemer Beyaert die bezig is met de verbouwing van huisnummer 30. Dit toilet stond ook in de weg voor de sleufwerken van Gema en werd ondertussen verplaatst naar het Volksplein waar het nu niemand meer hindert”, besluit de schepen.

Ondanks alle maatregelen blijft het voor de handelaars wel afwachten wat de verliezen zullen zijn. Want dat brengen wegenwerken nu eenmaal onvermijdelijk met zich mee, klinkt het daar.

(AN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier