Schepen Debeaussaert als prins carnaval in Hooglede ?

rik debeaussaert © Schepen Rik Debeaussaert wordt vergeleken met een Zonnekoning. (Foto JD)
Redactie KW

Donderdagavond kwam de gemeenteraad opnieuw samen in Hooglede. Schepen Rik Debeaussaert (sp.a) werd er opnieuw geviseerd door oppositiepartij NVA Plus.

Op 1 mei wordt in Hooglede het BK tijdrijden en op 27 juli het BK op de weg voor nieuwelingen betwist. Kristof Pillaert (N-VA) hekelde: “Het is nu de carnavalsperiode, blijkbaar worden de sleutels van de gemeente overhandigd aan de carnavalsorde, want we merken dat Rik als organisator van de wedstrijden plots alle verantwoordelijkheid toegeschoven krijgt. We vinden dat raar, we vrezen voor calamiteiten.”

Burgemeester Rita Demaré (CD&V) suste: “De veiligheid wordt gedirigeerd vanuit de politiezone RIHO en ik als burgemeester blijf de eindverantwoordelijkheid dragen. Dus niet Rik, maar ik blijf het laatste woord krijgen.”

De oppositie bleek niet onder de indruk en onthield zich over die materie. Eerder al hadden ze gefulmineerd dat er te veel belastinggeld naar de wielerwedstrijden vloeit en dat Rik als een Zonnekoning te veel eigengereide macht toegespeeld krijgt.

(JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier