Schepen Cindy Verbrugge neemt (tijdelijk) afscheid als schepen van Toerisme in De Panne

Cindy Verbrugge is niet langer schepen van Toerisme. © MVQ
Myriam Van den Putte
Myriam Van den Putte Journaliste Het Wekelijks Nieuws

Schepen Cindy Verbrugge (N-VA) diende haar ontslag in als schepen Toerisme, maar blijft zich verder inzetten voor haar andere bevoegdheden: Cultuur, Jeugd, Onderwijs, Buitenschoolse Kinderopvang ‘De Jutter’, Communicatie en Externe relaties. Voorlopig zal burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-B) Toerisme onder zijn hoede nemen.

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 zorgde Cindy Verbrugge voor een aardverschuiving. De resultaten leverden tien zetels op voor het toenmalige kartel Lijst Burgemeester (DAS en CD&V). Het liberale Act!e behaalde 6 zetels en Het Plan-B van Bram Degrieck rijfde 4 zetels binnen. De beslissende ene zetel van N-VA met Cindy als lijsttrekker deed de balans voor de meerderheid overhellen naar een coalitie van drie partijen met vooral nieuwkomers (Act!e, Het Plan-B en N-VA). Het beleidsteam heeft al heel wat vernieuwingen ingevoerd voor De Panne en Adinkerke.

Belangrijke projecten

Ook Cindy Verbrugge zette haar schouders onder heel wat initiatieven: “Als schepen Toerisme kon ik het voorbije anderhalf jaar een aantal belangrijke projecten in de steigers zetten, die nu in volle uitvoering zijn. Een voorbeeld is de aankoop van de Cordialsite inclusief Huis Lenaers, om er een nieuwe dienst voor toerisme te huisvesten. Vorig jaar kon ik 30.000 euro subsidie binnenrijven voor de geslaagde editie van FUZEE, een festivalavond voor inwoners en tweedeverblijvers.”

Landmark

“Ik kon de toeristische samenwerking opzetten met Duinkerke om de Tour ‘avant le tour’ te organiseren, die verschoven is naar volgend jaar. Het dossier Westerpunt en het uitkijkplatform aan de Marktlaan heb ik van onder het stof gehaald. Onlangs werd een ontwerper aangeduid. Dit nieuwe toeristische landmark zal zo toch een van mijn mooie realisaties zijn. De samenwerking met Miss België werd verlengd voor 2020 en 2021 en de promotionele samenwerking met Plopsaland werd heropgestart”, klinkt het trots bij Cindy.

Nieuwe uitdaging

Sinds april heeft Cindy echter getekend voor een nieuwe uitdaging: “Ik startte als coördinator Internationalisering bij de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij West-Vlaanderen (POM). De export van Westvlaamse bedrijven versterken in samenwerking met (inter)nationale partners zal veel van mijn tijd vergen om in binnen- en buitenland onze bedrijven te vertegenwoordigen. Ondertussen heb ik 25 jaar ervaring in de toeristisch-recreatieve sector in binnen- en buitenland. Deze opgebouwde expertise wil ten dienste te stellen van (startende) toeristische actoren in binnen- en buitenland.”

Trots op realisaties

“De combinatie van het ambt als toerismeschepen en mijn professionele bedrijfsactiviteiten zijn deontologisch niet verenigbaar. Ik heb dan ook beslist om (tijdelijk) afstand te nemen van mijn bevoegdheid Toerisme. Dit baart mij weinig zorgen omdat de beleidslijnen en bijhorende kredieten opgenomen zijn in de meerjarenplanning van de gemeente. Ik ben trots op wat we gerealiseerd hebben”, klinkt het.

“Ik blijf vanzelfsprekend wel voluit schepen en blijf mij elke dag voor 100% inzetten voor de vooruitgang en verandering in Adinkerke en De Panne.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier