Schepen Charlotte Verkeyn over Economisch Huis: “Ik zwijg niet meer”

Charlotte Verkeyn. © N-VA Oostende
Redactie KW

Op de gemeenteraad van Oostende vertelde schepen Charlotte Verkeyn (N-VA) dat ze een financiële put heeft ontdekt bij het Economisch Huis. Dat liet ze weten na een vraag van Vanessa Vens (SP.A-Stadsmakers).

Vanessa Vens interpelleerde over het Economisch Huis. Ze vroeg zich af waarom er geen centen voorzien werden bij de ondersteuning van jonge starters. “Ik heb een financiële put aangetroffen omdat er opdracht was gegeven om 12 nieuwe zaken naar Oostende te krijgen. Dus er werd geld aan starters gegeven om die targets te halen. Dat is allerminst aangenaam voor de mensen die er werken.”

“Maar ik zwijg niet meer. Ik heb een financiële put ontdekt bij het Economisch Huis. Wij hebben geld moeten lenen om eindejaarspremies te kunnen betalen. Er zijn mensen die wakker liggen van hun financiën.”

“Ik ga voor structurele hulp aan starters, in plaats van cash and go. Nu hebben we een klein budget voorzien. We zetten een project op poten om leegstand te koppelen aan innovatieve starters. Dat wil niet zeggen dat we de starters niet gaan begeleiden, integendeel. Twee mensen komen op het serviceloket die zich daar mee zullen bezig houden, en ook met andere zelfstandigen”, zegt Charlotte Verkeyn.

(GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier