Sander Braeye (CD&V) legt online de eed af als Roeselaars gemeenteraadslid

Wouter Vander Stricht

Sander Braeye (29) legde ‘digitaal’ de eed af als gemeenteraadslid in Roeselare. Hij volgt Veroniek Desender op die om professionele redenen een stapje terugzet. Sander Braeye is ook al afdelingsvoorzitter van CD&V en maakte zo al deel uit van de fractie. “Ecologie en economie zijn domeinen die me enorm interesseren”, aldus het kersverse gemeenteraadslid.

Sander Braeye kwam in 2018 voor het eerst op voor de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde meteen 922 voorkeurstemmen. Sinds anderhalf jaar is gewezen voorzitter van Jong CD&V ook afdelingsvoorzitter van de grootste partij van de stad Roeselare. “Een taak waar heel wat van mijn vrije tijd naar toe gaat”, aldus de beleggingsadviseur die verloofd is met Anne-Sophie Bossuyt en die in de Armeklarenstraat, pal in het centrum van Roeselare, woont. “Ik mijn vrije tijd speel ik ook nog minivoetbal bij MDB Productions in de Roeselaarse minivoetbal. Ik ga ook graag koersen me enkele vrienden en verder hou ik van een terrasje doen en uitgaan in Roeselare. Al zit dat er nu niet in natuurlijk.”

Virtueel applaus

Sander neemt ook nog heel wat engagementen op binnen Unizo, de Milieuraad en het dierenasiel. Ter vervanging van de Veroniek Desender zal hij niet enkel in de gemeenteraad, maar ook in de commissies Ruimte en de commissie Mens haar plaats innemen. Margot Wybo vervangt dan weer Veroniek Desender in de algemene vergadering van vzw De Spil.

Sander Braeye (linksboven) kreeg virtueel applaus bij zijn eedaflegging.
Sander Braeye (linksboven) kreeg virtueel applaus bij zijn eedaflegging.

Op politiek vlak maakte Sander Braeye dus maandagavond een opvallend debuut. Hij moest online de eed afleggen. “Op zich wat vreemd natuurlijk, maar het is nu eenmaal zo.”

Sander heeft uiteraard ook thema’s die hem na aan het hart liggen. “Ecologie en economie. Sommigen denken die dit onverzoenbaar zijn, maar dat is het net niet. Door meer aandacht te hebben voor ecologie, kun je vaak meer rendement halen. Veel Roeselaarse bedrijven hebben dat al door. Ook wat meer particulieren mogen nog op de kar springen. Want van Roeselare willen we ook op dat vlak een voorloper zijn.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.