https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Samenscholingsverbod aan station Roeselare na vechtpartijen

De stad is van plan om heel wat extra camera's in de stationsomgeving te installeren. In de toekomst zullen incidenten dus zeker geregistreerd worden. (Foto Jos)
Vincent Vanhoorne

Burgemeester Kris Declercq heeft een samenscholingsverbod uitgevaardigd in de Ardooisesteenweg ter hoogte van het kruispunt met de Beversesteenweg.

Volgens de burgemeester zijn daar recent enkele incidenten en vechtpartijen geweest die zijn dringende optreden vroegen. Kris Declercq zegt de maatregel genomen te hebben in functie van de openbare orde en de veiligheid. Volgens Filip Deforche van Vlaams Belang komt de maatregel niets te vroeg.

“Er waren de voorbije dagen en weken meerdere meldingen van vechtpartijen in het begin van de Ardooisesteenweg. Het gaat om vechtpartijen tussen al dan niet jonge allochtonen. Telkens moesten verschillende politiewagens uitrukken om de rust te herstellen. Nu is er al langer sprake van een veiligheidsprobleem in het begin van de Ardooisesteenweg in Krottegem. Jonge allochtonen nemen er gewoon de ganse breedte van het voetpad in en buurtbewoners kunnen er niet meer door.”

Later op de avond wordt het samenscholingsverbod nog besproken op de gemeenteraad.

(VVHR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten