Sam Vancayseele (Groen) legt eed af als nieuw gemeenteraadslid in Ieper

Sam Vancayseele legt de eed af als gemeenteraadslid in Ieper. © TOGH
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Sinds maandag heeft de Ieperse gemeenteraad er een debutant bij. Sam Vancayseele (Groen) zal partijgenote Veerle Billiau, die onlangs beviel van haar eerste kindje, vervangen tot 16 december.

De gemeenteraad van maandagavond begon met de mededeling dat gemeenteraadslid Veerle Billiau ouderschapsverlof opneemt van 2 september tot en met 16 december. Hierdoor kan ze niet aanwezig zijn op de gemeenteraden van september, oktober, november en december. Ze laat zich vervangen door Sam Vancayseele.

Sam stond op de derde plaats op de lijst van Groen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 en haalde 296 voorkeursstemmen, waardoor hij eerste opvolger was. De 25-jarige student Sociaal Werk neemt zo de fakkel over van partijgenoot Jordy Sabels en Edouard Wallays (Open Ieper) als jongste gemeenteraadslid. Momenteel is Sam Vancayseele ook voorzitter van Groen Ieper.

Ook gemeenteraadslid Miet Durnez (CD&V) is ondertussen bevallen op 9 juli, waardoor haar vervanger Miguel Gheysen (CD&V) nog een maandje langer interim-gemeenteraadslid. Op de gemeenteraad van oktober zou Miet Durnez normaal opnieuw haar zetel in de gemeenteraad innemen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier