Sam Dewulf (25) uit Koekelare werkt op kabinet van federaal minister Nathalie Muylle

Sam Dewulf en zijn nieuwe baas, minister Nathalie Muylle. (gf)

Sam Dewulf werkt sinds deze week op het kabinet van federaal minister Nathalie Muylle. Sam, die leerkracht geschiedenis is, versterkt er de communicatiedienst. “De dagelijkse treinritten van en naar Brussel heb ik er graag voor over. Ik wou deze mooie kans niet laten liggen.”

Nathalie Muylle (CD&V) is federaal minister van Werk, Economie en Consumenten. De Roeselaarse heeft haar kabinet in Brussel en sinds begin deze week pendelt Sam Dewulf dagelijks met de trein naar onze hoofdstad. “Ik doe er ‘s morgens anderhalf uur over, ‘s avonds nog eens opnieuw. Maar ik benut die tijd om de actualiteit door te nemen en wat te werken”, begint Sam. De 25-jarige Koekelarenaar woont sinds kort met zijn vriendin Fien Hendryckx in de Dorpsstraat. Daarvoor woonde hij bij zijn ouders Rudi Dewulf en Karlien Depreitere en broer Bram in de Zuidstraat. Sam is actief binnen CD&V Koekelare en zetelt voor die partij in de raad van bestuur van Koelibri.

Sam studeerde geschiedenis aan de universiteit van Gent en werkte tot eind juni als leerkracht geschiedenis in het secundair onderwijs. “Dat uitzendcontract liep eind juni af en ik had nog geen uitzicht op een nieuw contract in september”, zegt Sam. “Al heeft dat eigenlijk weinig te maken met de reden waarom ik nu werk op het kabinet van minister Nathalie Muylle. Ik heb namelijk al in januari gesolliciteerd voor een job als communicatiemedewerker op haar kabinet. Doordat we in een regering van lopende zaken zaten, liep de sollicitatieprocedure wat vertraging op.”

Open blik

Sam is dus net als minister Muylle van CD&V-signatuur. “Tot ze minister werd, was Nathalie Muylle meter van onze Koekelaarse afdeling. Ik wist dus wel wie ze was”, vervolgt Sam. “Mijn interesse voor politiek is gegroeid uit mijn sociale betrokkenheid in het verenigingsleven. Meer bepaald als lid van krachtbalclub Durf & Win en van de Chiro. Ik ben lokaal verankerd en heb een open blik op de maatschappij.”

Als communicatiemedewerker stelt Sam onder meer persberichten op, verzorgt hij mee de (interne) communicatie en de sociale media. “Of ik het geen onzekere periode vond om net nu op het kabinet te starten? Neen, want op een kabinet ben je nooit zeker van je job. Minister Muylle had ook nooit gedacht dat ze zo lang minister zou blijven, maar toen kwam de coronacrisis. Trouwens, ook van mijn job in het onderwijs was ik niet zeker. Dus dat hield mij niet tegen, ik kon deze mooie kans niet laten liggen. En als er nu snel of minder snel een nieuwe regering komt of niet, er moet gewerkt worden. We maken plannen en doen door. Niets doen is geen optie.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.