Ruim 2.400 vervoerscheques voor jongeren en vrijetijdspassers in Roeselare

Met de vervoerscheques kunnen jongeren zich op een goedkopere manier verplaatsen. © (foto JCR)
Redactie KW

Er zijn de voorbij twaalf maanden 406 pakketten met telkens 6 vervoerscheques verkocht aan jongeren en aan mensen met een vrijetijdspas.

Dat blijkt uit het antwoord van schepen van Mobiliteit Griet Coppé op een vraag van gemeenteraadslid Veroniek Desender. Het proefproject met de vervoerscheques werd op 1 juni 2018 gelanceerd. Jongeren tussen 16 en 25 jaar en mensen met een vrijetijdspas kunnen de cheques gebruiken om op een goedkope manier op vervoer te kunnen rekenen.

Inwoners die het financieel moeilijk hebben kunnen bij de stad zo’n vrijetijdspas aanvragen. Vijf jongeren kochten elk één pakket met zes cheques. Voor jongeren geldt een beperking van één pakket per jaar. Daarnaast waren er 33 unieke gebruikers bij de mensen met een vrijetijdspas, samen dus goed voor zo’n 2.400 taxiritten. “Dit is een proefproject dat nog tot eind 2019 loopt. We zullen daarna het gebruik evalueren en bekijken of we dit project verderzetten en verder zullen promotie voeren naar jongeren toe”, aldus schepen Griet Coppé.

(VVHR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier