Rooskleurige financiën volgens de meerderheid in gemeenteraad Lendelede

© BELGA
Redactie KW

De gemeente Lendelede deed het volgens de CD&V-meerderheid de afgelopen legislatuur zeer goed. “Met eind 2018 een meer dan 2,2 miljoen beter resultaat op kasbasis dan in 2013”, zegt schepen van Financiën Rudy Rommens.

De schepen zei ook dat het budget 2019 nog in december zal moeten besproken en goedgekeurd worden. “Vanaf volgend jaar zijn er geen twaalfden meer mogelijk en dat betekent dat de gemeente geen enkele betaling meer zou kunnen doen als het budget 2019 niet goedgekeurd is.”

Maar het budget 2019 vastleggen met het huidige bestuur vormt in Lendelede geen probleem omdat de meerderheid van het toekomstige bestuur ook uitsluitend bestaat uit CD&V’ers.

Verder was het maar een magere agenda. Schepen van Openbare Werken Bernard Fonteyne kondigde wel ingrijpende werken aan voor de komende maanden. Onder andere in de Ingelmunstersestraat, Pastoor Debeirstraat, Wilgenlaan en Beukenlaan en ook in de Kwadestraat. Infovergaderingen zijn er op 4 december voor de eerste werken en op 17 december voor de werken in de Kwadestraat.

(IB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier