Ronny Vierstraete vanaf 2016 nieuwe schepen in Kortemark

Vanaf 2016 worden er in Kortemark twee zitjes gewisseld in de gemeenteraad: dat van de voorzitter van de gemeenteraad en dat van de vijfde schepen.

Van links naar rechts zien we Marc Vulsteke, Lynn Vermote, Ronny Vierstraete en Luc Vandermeersch. © JDK

Schepen Luc Vandermeersch (CD&V) neemt vanaf januari plaats in het halfrond en ruilt zijn schepenzitje met Ronny Vierstraete (Open VLD). Vierstraete krijgt met dit schepenambt de bevoegdheden begraafplaatsen, senioren, feestelijkheden, mobiliteit en jumelages (verbroederingen, red).

Lynn Vermote (Open VLD) dankte haar partij voor de kans die ze kreeg om drie jaar de raad te mogen voorzitten. Tevens dankte ze haar partijgenoot Marnik Vanbecelaere omdat hij, gezien zijn hoger behaald aantal stemmen, toch zijn voorzittersplaats afstond aan haar. In haar plaats komt nu Marc Vulsteke (CD&V).

Site De Beuk

De raad keurde voorts ook de aankoop van site De Beuk goed, waarbij de nog te betalen erfpacht tot 2054 van 728.851 euro wegvalt. Door de aankoop wordt de gemeente ook eigenaar. Een ontsluiting van de brouwerijsite via De Beuk en een verdere verbinding naar de muziekschool en de lagere school De Kreke wordt voorzien in de toekomst. De aankoop bedraagt 450.000 euro.

(JDK)

Alles over de gemeenteraad van Kortemark nu vrijdag in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.