Matthijs Samyn, raadslid voor CD&V, gooide tijdens de gemeenteraad de projectoproep Natuur in je buurt op tafel. "Dit initiatief trekt dit jaar de kaart van projecten die door middel van natuurontwikkeling of groenaanleg inzetten op de bevordering van de gezondheid van de mensen", verduidelijkt hij. "Ik werk zelf binnen de gezondheidszorg en weet maar al te goed dat de natuur positieve effecten heeft op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Mensen voelen zich beter en gaan minder bij de huisarts langs wanneer ze in een groene buurt wonen."

"Het bestuursakkoord voorziet meer bomen en bossen in Roeselare. Het Agentschap Natuur en Bos is op zoek naar creatieve groene projecten of effectieve groene oplossingen die aan één of meerdere van deze vereisten voldoen: het lokale welzijn van de bevolking en/of de milieukwaliteit van een buurt, de werking van zorginstellingen en het tegemoet komen aan de nood van specifieke doelgroepen aan aangepaste natuurbelevingsinfrastructuur."

"Welke inspanningen wil de stad Roeselare leveren om een creatief dossier in te dienen voor deze projectoproep? Liefst zie ik dit aansluiten bij een zorginstelling en kunnen we zo zorggroen realiseren."

Schepen van Milieu Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): "Als stad hebben we inderdaad grote ambities voor natuur en bos, dat klopt. We willen onder andere het publieke groen verdubbelen. Niet alleen om die zachte stad te verwezenlijken, maar ook voor het welzijn van de mensen. Deze oproep valt niet in dovemansoren. We zijn bereid om na te denken over een creatief dossier om hiervoor in te dienen. We zullen onderzoeken welke projecten hiervoor in aanmerking komen en we willen ook projecten van anderen faciliteren en ondersteunen."

Matthijs Samyn, raadslid voor CD&V, gooide tijdens de gemeenteraad de projectoproep Natuur in je buurt op tafel. "Dit initiatief trekt dit jaar de kaart van projecten die door middel van natuurontwikkeling of groenaanleg inzetten op de bevordering van de gezondheid van de mensen", verduidelijkt hij. "Ik werk zelf binnen de gezondheidszorg en weet maar al te goed dat de natuur positieve effecten heeft op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid. Mensen voelen zich beter en gaan minder bij de huisarts langs wanneer ze in een groene buurt wonen.""Het bestuursakkoord voorziet meer bomen en bossen in Roeselare. Het Agentschap Natuur en Bos is op zoek naar creatieve groene projecten of effectieve groene oplossingen die aan één of meerdere van deze vereisten voldoen: het lokale welzijn van de bevolking en/of de milieukwaliteit van een buurt, de werking van zorginstellingen en het tegemoet komen aan de nood van specifieke doelgroepen aan aangepaste natuurbelevingsinfrastructuur.""Welke inspanningen wil de stad Roeselare leveren om een creatief dossier in te dienen voor deze projectoproep? Liefst zie ik dit aansluiten bij een zorginstelling en kunnen we zo zorggroen realiseren."Schepen van Milieu Michèle Hostekint (SP.A & De Vernieuwers): "Als stad hebben we inderdaad grote ambities voor natuur en bos, dat klopt. We willen onder andere het publieke groen verdubbelen. Niet alleen om die zachte stad te verwezenlijken, maar ook voor het welzijn van de mensen. Deze oproep valt niet in dovemansoren. We zijn bereid om na te denken over een creatief dossier om hiervoor in te dienen. We zullen onderzoeken welke projecten hiervoor in aanmerking komen en we willen ook projecten van anderen faciliteren en ondersteunen."