Roeselare maakt plannen voor een nieuw stadhuis, want het oude is versleten

Een van de drie pistes is om de stadskantoren in te kaderen in het nieuwe woon- en kantorencomplex dat er zal komen aan het vernieuwde station. © GF
Peter Soete

Het stadsbestuur wil af van het huidig stadhuis. Het heeft als dienstverlenend centrum voor de burger zijn beste tijd wel gehad, en vooral: het is absoluut niet energiezuinig. Een conceptstudie moet uitwijzen waar men best nieuwe stadskantoren bouwt. Drie sites komen in aanmerking.

“Vorig jaar hebben wij een conceptstudie besteld in verband met een nieuw stadskantoor”, zegt schepen voor patrimonium Nathalie Muylle (CD&V). “Eerst en vooral moest een antwoord komen op de vraag: waar is de beste plaats om een stadskantoor te bouwen? Ligging, mobiliteit en impact op de omgeving zijn hierin belangrijke factoren. Uiteindelijk bleven er drie sites over: we hebben de huidige site, waar dan een volledig nieuw stadskantoor zou komen en het huidige stadhuis afgebroken wordt met uitzondering van het historische deel. Een tweede mogelijkheid is een stadskantoor betrekken in de nieuw te bouwen kantoren op de stationssite. Groot voordeel daar is dat het heel makkelijk bereikbaar is, zowel met de wagen in de ondergrondse parking als met de trein en de bus. En een derde mogelijke locatie zou tussen de Spil en de rotonde van de Meensesteenweg zijn. Het Spillebad komt in 2018 vrij en misschien kan daar een stadskantoor komen met een ondergrondse publieke parkeergarage.”

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, De Weekbode editie Roeselare.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.