Roeselare krijgt extra gemeenteraad over beleidsplan

Onder de noemer 'Vooruit met Roeselare' wil de stad het beleidsplan aan de bevolking voorstellen. © GF
Philippe Verhaest

De oppositie haalt haar slag thuis. Dinsdag 2 april vindt een extra gemeenteraad plaats. Die zal integraal gewijd zijn aan het beleidsplan dat op woensdag 3 april wordt voorgesteld.

Oppositiepartijen N-VA, Vlaams Belang en Groen aanvaarden niet dat de bestuursmeerderheid – CD&V, SP.A en Open VLD – haar beleidsplan 2020-2025 op woensdag 3 april aan de bevolking voorstelt voordat de gemeenteraadsleden hun mening hebben kunnen geven. “Zo worden we buitenspel gezet”, zegt Brecht Vermeulen, fractieleider van N-VA. “Op 24 oktober 2018 stelde het vernieuwde stadsbestuur de acht kernlijnen van zijn bestuursakkoord aan de pers voor. Woensdag 3 april wordt het integrale beleidsplan in De Spil aan de bevolking voorgesteld, maar wij kregen nog geen enkele uitleg.”

Daarom dienden de oppositiepartijen gezamenlijk een verzoekschrift in om een extra gemeenteraad te organiseren. Die komt er ook: op dinsdag 2 april om 19 uur. “Als één derde van de raadsleden een extra gemeenteraad wil, dan zegt het huishoudelijk reglement dat dit ook effectief moet mogelijk zijn”, verduidelijkt gemeenteraadsvoorzitter Piet Delrue (Open VLD). “We gaan dus in op de vraag en zullen daags voor de voorstelling de gemeenteraadsleden alle details geven. We waren sowieso van plan om het beleidsplan in de commissies van april en de gemeenteraad van maandag 7 mei te bespreken. De voorstelling van komende woensdag moest de start van de debatten worden. Nu wordt de timing dus omgegooid. Maar de geplande voorstelling van woensdagavond gaat sowieso door.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier