Roeselaarse Gitsestraat wordt opnieuw aangelegd voor Roobaertpark

Het Roobaertpark is in volle ontwikkeling. © STEFAAN BEEL
Philippe Verhaest

Het nieuwe Roobaertpark is volop in ontwikkeling. Om de toekomstige bewoners vlot te kunnen laten ontsluiten, realiseert de stad Roeselare de heraanleg van de Gitsestraat ten noorden van de Bobijnstraat.

De heraanleg van dit deel van de Gitsestraat omvat rioleringswerken, nutswerken en wegeniswerken. In een latere fase, wanneer de bouw van de woningen ten einde is, zullen de voetpaden aangelegd worden. “Zo willen we voorkomen dat de voetpaden vroegtijdig kapot zijn door het werfverkeer. De voetpaden zullen naadloos aansluiten op de oversteekplaatsen zodat de toegankelijkheid voor rolwagens, voetgangers en kinderwagens drempelloos is”, zegt mobiliteitsschepen Griet Coppé (CD&V).

De heraanleg van dit stuk van de Gitsestraat is een van de eerste flankerende maatregelen in het kader van de ontwikkeling van het Roobaertpark. “Door deze nieuwe woonontwikkeling moeten we de straat aanpassen aan zijn nieuwe functie: enerzijds is dit de hoofdontsluiting, anderzijds fungeert de straat als wijkontsluiting voor de verkaveling van Matexi-Roobaertpark Noord-Oost. Om deze tweeledige functie te accentueren, leggen we dit deel van de Gitsestraat ook in twee verschillende types van wegverharding aan. Het stuk dat als ontsluiting voor de woonwijk dient, leggen we aan in asfalt. Het stuk dat als hoofdverbinding dient, leggen we aan in beton met een groenstrook in het midden.”

“De heraanleg is ook van belang om waterhuishoudkundige maatregelen door te voeren: het aanleggen van een gescheiden rioleringsstelsel. Daarnaast wordt het warmtenet hier doorgetrokken om de nieuwe wijken van hernieuwbare warmte te voorzien. De algemene inrichting van dit deel van de Gitsestraat is met een klimaatbewuste aanpak ontworpen. Er is oog voor een groene omgeving met waterdoorlaatbare maatregelen. Een voorbeeld hiervan zijn de waterpasserende bestrating van de parkeerstroken en opritten.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier