Roeselaarse gemeenteraad verwelkomt twee nieuwe gezichten

© Stefaan Beel
Philippe Verhaest

De eerste gemeenteraad na de zomervakantie is meteen goed voor de intrede van twee nieuwe raadsleden: Margot Wybo (CD&V) en Bert Wouters (Groen).

Bert Wouters (38) neemt voor Groen de plaats in van Filiep Bouckenooghe, in de vorige bestuursperiode nog schepen voor de partij in Roeselare. “Ik ben al een tiental jaar actief bij Groen en van september tot december 2017 verving ik Leen Sercu al even in de gemeenteraad”, verduidelijkt hij. “Nu krijg ik opnieuw de kans om me als raadslid te bewijzen. Met Filiep volg ik een monument op, maar ik zal mijn uiterste best doen om zijn grote schoenen te vullen.”

“Het is mijn ambitie om, samen met mijn collega Groen-raadsleden Steven Dewitte en Deniza Miftari, te blijven wegen op het beleid. De huidige meerderheid hanteert een visie waar we niet helemaal akkoord mee kunnen gaan. Zeker op vlak van open ruimte, vergroening en mobiliteit moet een andere weg bewandeld worden.”

Dankzij Tom Vandenkendelaere

Margot Wybo (27) legt vanavond eveneens de eed als gemeenteraadslid af en vervangt Astrid Deceuninck. Die prijkte tijdens de gemeenteraadsverkiezingen nog op de tweede plaats, maar geeft nu de fakkel door.

Margot is al drie jaar actief bij CD&V Roeselare. “Tom Vandenkendelaere heeft bij mij het politieke vuur aangewakkerd”, stelt ze. “Toen hij Europees parlementslid was, werkte ik voor hem en zo kreeg ik ook interesse in de lokale politieke wereld. Normaal zou ik pas na drie jaar gemeenteraadslid worden, nu krijg ik al een pak vroeger de kans. Daar ben ik heel blij om. Tot nu toe zetelde ik in het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en daar voelde ik me als een vis in het water. Ik heb er veel geleerd.”

Als gemeenteraadslid wil Margot vooral de sportieve dossiers van dichtbij volgen. “Maar ook alles wat met de zorgsector, vrijwilligers en de maatschappelijke wereld te maken heeft, kan op mijn aandacht rekenen. Ik heb er héél veel zin in.”

Vanavond om 19 uur start de gemeenteraad in het stadhuis van Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier