De stemmen die nu nog binnenstromen wijzen op het verlies van één West-Vlaamse zetel waardoor CD&V nog maar drie zetels meer overhoudt in Kamer. Als dit resultaat aan blijft betekent dit dat Roel Deseyn, die op de vierde stek stond op de federale lijst voor West-Vlaanderen, zijn job verliest.

"Ik koester nog een sprankeltje hoop, want nog niet alle bureaus zijn geteld", vertelt hij. "Maar ik besef dat het moeilijk zal worden." Deseyn, die vlak voor de verkiezingen nog hoopte op een winst van twee procent en een extra West-Vlaamse zetel voor zijn partij, is ontgoocheld. "We hebben fouten gemaakt bij op de opmaak van de lijst", vindt hij. "De spreiding van de kandidaten over de provincie had anders moeten gebeuren, want nu bestaat de kans dat Kortrijk niet wordt vertegenwoordigd door CD&V in de kamer." Zelfs als Roel Deseyn meer voorkeurstemmen haalt dan Hendrik Bogaert, Nathalie Muylle of Franky Demon, die voor hem op de lijst staan, dan nog blijft door interne regels bij CD&V de volgorde van de kieslijst gerespecteerd.

Op federaal niveau gaat CD&V zo'n 3,5 procent achteruit. Deseyn ziet hier voornamelijk de slogan-campagne van Vlaams Belang als grote boosdoener. "Zij hebben de mensen bang gemaakt terwijl de koopkracht er door onze regeerperiode net op is vooruit gegaan", beweert hij. "Ik ben trots op de prestaties van de afgelopen regering. De netto lonen zijn gestegen door onze taks-shift en we hebben inspanningen geleverd om de sociale hulp meer tot bij de zwakkeren van onze samenleving te brengen die het echt nodig hebben." De sociale boosheid die bij veel inwoners leeft is volgens Roel Deseyn dus onterecht. "Het Vlaams Belang biedt simpele oplossingen voor moeilijke problemen, maar zo werkt politiek helemaal niet", weet hij.

De stemmen die nu nog binnenstromen wijzen op het verlies van één West-Vlaamse zetel waardoor CD&V nog maar drie zetels meer overhoudt in Kamer. Als dit resultaat aan blijft betekent dit dat Roel Deseyn, die op de vierde stek stond op de federale lijst voor West-Vlaanderen, zijn job verliest. "Ik koester nog een sprankeltje hoop, want nog niet alle bureaus zijn geteld", vertelt hij. "Maar ik besef dat het moeilijk zal worden." Deseyn, die vlak voor de verkiezingen nog hoopte op een winst van twee procent en een extra West-Vlaamse zetel voor zijn partij, is ontgoocheld. "We hebben fouten gemaakt bij op de opmaak van de lijst", vindt hij. "De spreiding van de kandidaten over de provincie had anders moeten gebeuren, want nu bestaat de kans dat Kortrijk niet wordt vertegenwoordigd door CD&V in de kamer." Zelfs als Roel Deseyn meer voorkeurstemmen haalt dan Hendrik Bogaert, Nathalie Muylle of Franky Demon, die voor hem op de lijst staan, dan nog blijft door interne regels bij CD&V de volgorde van de kieslijst gerespecteerd. Op federaal niveau gaat CD&V zo'n 3,5 procent achteruit. Deseyn ziet hier voornamelijk de slogan-campagne van Vlaams Belang als grote boosdoener. "Zij hebben de mensen bang gemaakt terwijl de koopkracht er door onze regeerperiode net op is vooruit gegaan", beweert hij. "Ik ben trots op de prestaties van de afgelopen regering. De netto lonen zijn gestegen door onze taks-shift en we hebben inspanningen geleverd om de sociale hulp meer tot bij de zwakkeren van onze samenleving te brengen die het echt nodig hebben." De sociale boosheid die bij veel inwoners leeft is volgens Roel Deseyn dus onterecht. "Het Vlaams Belang biedt simpele oplossingen voor moeilijke problemen, maar zo werkt politiek helemaal niet", weet hij.