Rioleringswerken in Pittem moeten wateroverlast aanpakken

Redactie KW

Het voornaamste agendapunt op de eerder beperkte agenda van de gemeenteraadszitting van 25 juni waren de voorziene rioleringswerken in de Kwiekmotestraat en P.J. Claerhoutstraat.

De bewoners van de Kwiekmotestraat en de Pastoor Juliaan Claerhoutstraat werden in het verleden al meermaals geconfronteerd met wateroverlast, waarbij het regenwater soms tot in de garages liep. Om er voor te zorgen dat dergelijke ellende in de toekomst kan vermeden worden zullen afkoppelingswerken in deze straten voorzien worden en zal de riolering geoptimaliseerd worden. Hiervoor zullen de bestaande rijweg en de opritten opgebroken worden en zal een nieuwe regenwaterafvoer voorzien worden. De bestaande riolering zal hergebruikt worden voor de vuilwaterafvoer. De gemengde riolering van de langswonenden zal gescheiden en op de riolering in de straat aangesloten worden. Er zal ook een aparte afvoer voor het regenwater voorzien worden naar de Zwartegatbeek, zodat het water sneller zal wegvloeien. Na de afkoppelingswerken zal de rijweg heraangelegd worden in asfalt en zullen de opritten voorzien worden in grijze betonstraatstenen.

In de weiden palend aan de wijk zal de provincie een droogbekken aanleggen op de Zwartegatbeek, waaraan de realisatie van een parking in de Puttensdreef gekoppeld is. De rioleringswerken en de parking zijn tot één bestek samengevoegd, dat door de raad werd goedgekeurd.

(JG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier