René Wyffels trekt zich terug voor verkiezingen in Oostende

René Wyffels trekt zich terug voor de verkiezingen. (Foto JRO)
Redactie KW

Enkele dagen voor de verkiezingen maakte René Wyffels, lijsttrekker van De Oostendenaar, bekend dat hij zich terugtrekt. Wettelijk is dat onmogelijk, de lijst is ingediend en zal op de stemcomputers te zien zijn. Maar de lijsttrekker roept zijn kiezers wel op om te stemmen voor Bart Tommelein.

“Ik kamp al enige tijd met heel wat gezondheidsproblemen“, vertelt René. “Ik wou wat doen voor de Oostendenaars door een partij op te richten. Zo wilde ik aantonen dat de Oostendenaars door de politiek dikwijls vergeten worden. Ik heb wat teweeg gebracht in het politieke landschap, maar het weegt niet op tegen de gezondheidsproblemen waar ik momenteel mee kamp. Daarom besloot ik om mij terug te trekken voor de verkiezingen van zondag.”

René Wyffels besloot op de valreep om mee te doen aan de verkiezingen met een vierkoppige lijst. Na het indienen van de lijsten half september is het niet meer mogelijk om van de stemcomputers geschrapt te worden. Wyffels zegt nu dat hij zich terugtrekt, maar eigenlijk kan dat niet. De man kan wel oproepen om niet voor hem te stemmen en het bolletje van iemand anders te kleuren. Dat is wat hij nu doet.

“Bart is integere mens”

“Ik wil mijn kiezers vragen om voor Bart Tommelein te stemmen zondag”, zegt René Wyffels. “Ik heb Bart leren kennen als de meest integere mens. Het blijft een liberaal, maar Bart heeft een heel sociaal hart, en mensen in zijn partij die sociaal gericht zijn. Dan is Bart de meest logische keuze om het burgemeesterschap op zich te nemen. Het wordt voor mij gewoon te druk. Ik wou echt iets voor de mensen doen, maar ik heb de energie niet meer.”

Bart Tommelein zelf wil niet veel kwijt over de liefdesverklaring van zijn politieke tegenstander. “Hij kan zich niet terugtrekken”, weet ook het Open VLD-boegbeeld. “Roept hij op om voor mij te stemmen? De enige die dat kan bevestigen, is René Wyffels zelf.”

(JRO/HH)