René Wyffels niet op Oostends debat: “Ik vang hond op van moordverdachte”

René Wyffels is maandagavond niet op het kopstukkendebat. © JRO
Redactie KW

Lijsttrekker René Wyffels van De Oostendenaar neemt maandagavond niet deel aan het kopstukkendebat in de Kursaal. Reden: hij vangt de hond op van de man die ervan verdacht wordt twee dagen terug een man te hebben neergestoken in Oostende.

René Wyffels laat de pers weten dat hij een sterke band heeft met Tommy J., de 30’er die ervan verdacht wordt een 55-jarige man te hebben neergestoken in Oostende. Het lichaam werd zaterdag aangetroffen in de Jules Peurquaetstraat.

Tommy J ontwende van een drugs- en alcoholverslaving en woonde een tijd bij René Wyffels. “U kan zich wel voorstellen, dat dergelijk tijd samen, en wij spreken hier van 24/24, emotionele banden laten ontstaan. Ik kan aldus perfect beoordelen dat Tommy J. geen agressiviteit in zich draagt”, zegt de lijsttrekker van De Oostendenaar.

“Ik vang hond op”

De politie stond toe dat René Wyffels de Mechelse Herder van Tommy J., Spike, ging ophalen. “Hij was de beste vriend van mijn overleden hond Renzo”, zegt Wyffels. “Nu ik mag melden, dat Spike alles zal krijgen wat hij nodig heeft, maar laat mij duidelijk zijn, hij mist zijn baasje enorm. Het zijn aldus zeer onrustige nachten.”

René Wyffels sukkelt zelf met zijn gezondheid en wil op aanraden van zijn cardioloog bijkomende stress vermijden. Daarom doet hij niet mee aan het kopstukkendebat. “Ik wil mij in deze moeilijke periode volledig concentreren op de hulpverlening van mijn vriend Tommy J.”, stelt hij.

Het kopstukkendebat begint maandagavond om 19.30 uur in de Kursaal. De toegang is gratis. De negen andere lijsttrekkers van Oostende doen wel mee.

(HH)