Renaat Landuyt stopt met politiek (als hij in oktober één stem minder krijgt)

"Ik kan ook op een andere manier genieten van de rest van mijn leven," meent burgemeester Landuyt. Hier naast zijn voorzitter John Crombez tijdens het een exclusief dubbelinterview met onze krant. © Davy Coghe
Redactie KW

De Brugse burgemeester Renaat Landuyt (SP.A) is zeer duidelijk over zijn toekomst in Krant van West-Vlaanderen, in een exclusief dubbelinterview met zijn voorzitter John Crombez. Als hij één stem minder krijgt dan bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen, gaat hij met pensioen. In 2012 behaalde hij 12.499 stemmen…

“In Brugge maakt iedereen er herexamens van”, analyseert Renaat Landuyt de komende gemeenteraadsverkiezingen van oktober 2018. “Iedereen wil nóg eens burgemeester proberen te worden.(fijntjes) Voor een paar jaar, ofzo. (CD&V’er Dirk De fauw wil bijvoorbeeld na vier jaar zijn sjerp doorgeven aan Franky Demon, red.) Ik moet niet aan de kiezer vragen: geef me eens een kans. Ik doe het heel graag, maar als de Bruggeling zegt dat het niet meer hoeft, zal ik even blij zijn dat ik ook op een andere manier kan genieten van de rest van mijn leven. Ik heb ambitie, maar mijn persoonlijk geluk hangt er niet vanaf.”

De goesting is enorm

“Als ik één stem minder krijg dan de vorige keer, dan kies ik voor mijn eigen leven (in 2012 behaalde Renaat Landuyt 12.499 voorkeurstemmen, red.). Dat is het signaal dat ik niet kon verkopen wat ik heb gedaan. Ik denk dat ik een tamelijk grote inzet heb, veel uren klop en toch een soort gezinsleven probeer te onderhouden. De goesting is enorm, maar het verliezen van het burgemeesterschap zou me niet persoonlijk treffen. Ik heb zicht op een goed leven na het werken.”

(ON/IN)

Lees het volledige interview met Renaat Landuyt en John Crombez morgen vrijdag 16 februari in Krant van West-Vlaanderen.

Hier vind je de volledige interviewreeks KW Kaapt De Wetstraat.

https://www.youtube.com/watch?v=pQVlHwsHJdM

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.