Ramingsprijs voor politiegebouw in Bredene stijgt fors

Het oude politiegebouw in Bredene waar aangebouwd zal worden. © WK
Redactie KW

De kostprijs van het nieuw te bouwen politiekantoor in Bredene steeg de laatste zes maand met 600.000 euro. Dat laat Mathieu Delbarge van N-VA De Haan weten. Hij kreeg de cijfers tijdens de laatste politieraad van de politiezone Bredene/De Haan. Volgens burgemeester Breemersch van De Haan heeft het te maken met de hoogconjunctuur en de stijging van de materiaalkosten.

Het klopt dat de ramingsprijs om te bouwen is gestegen met 600.000 euro. Daarmee komt de raming op 3,5 miljoen euro. Maar volgens burgemeester Peter Breemersch is dat het gevolg van de aantrekkende economie: “De eerste ramingscijfers voor het bijbouwen in Bredene dateert van april 2016. Toen hanteerde men de eenheidsprijs van 1.815 euro per vierkante meter. Op het laatste overleg met Farys vernamen wij dat Farys ondervindt dat de prijs elke zes maanden stijgt met ongeveer 7,5 procent. De laatste tijd zien we ook bij beslissingen die we nemen in het schepencollege dat de prijzen fors stijgen.”

Vosseslag

Het ongenoegen van N-VA/SAMEN De Haan heeft ook te maken met het feit dat er tijdens de vorige legislatuur werd beslist dat het politikantoor in Vosseslag zou worden gebouwd. Die beslissing werd tijdens de laatste legislatuur door de meerderheid Bewust12 teruggedraaid. Zij koos voor een nieuwe aanbouw aan het bestaande gebouw in Bredene. Tegen die beslissing was heftig protest van de oppositie, LB-fractie en N-VA/SAMEN-fracties. Zij vonden toen en nog steeds dat het gebouw centraal in Vosseslag moest komen te staan. “De meerderheid koos voor Bredene omdat het goedkoper was, maar met de huidige stijging benadert het beetje bij beetje de geraamde prijs van 5 miljoen euro voor Vosseslag“, aldus gemeenteraadslid en politieraadslid Mathieu Delbarge van de N-VA De Haan.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier