Raf Pauwels verlaat de gemeenteraad in Maldegem

Het verslag van de gemeenteraadszitting van oktober vermeldt dat Raf Pauwels (Open VLD) ontslag heeft genomen uit de Maldegemse gemeenteraad. Werkdruk en teleurstelling in de gemeentepolitiek zouden de oorzaken zijn van z’n ontslag.

(foto LV)

Tijdens de gemeenteraadverkiezingen van oktober 2018 werd Raf Pauwels met 636 voorkeurstemmen verkozen op de Open VLD-lijst. Begin januari 2019 begon Raf naar eigen zeggen enthousiast aan zijn mandaat van gemeenteraadslid. Net geen twee jaar later heeft Raf zijn mandaat teruggegeven.

“Als raadslid van de meerderheid was ik ervan overtuigd dat ik mijn inbreng zou hebben bij het bepalen van het nieuw beleid. Ik was dan ook bereid om er de nodige tijd in te steken. Enerzijds zijn door de coronacrisis mijn werkomstandigheden gewijzigd waardoor ik daar meer tijd moet voor vrijmaken. Daarnaast werd het me steeds duidelijker dat je zelfs als gewoon raadslid van de meerderheid weinig of geen inbreng in het beleid hebt”, geeft Raf zelf wat uitleg bij zijn ontslag uit de gemeenteraad. “Wij moeten gewoon stemmen wat enkele mensen (het schepencollege, red.) beslissen. Ik heb het idee van de kleine vuilniszakken gelanceerd. Mijn naam is nooit met dat voorstel in verband gebracht.”

“Tijdens de bijna twee jaar dat ik gemeenteraadslid was, heb ik veel bijgeleerd over de werking van onze gemeente. Ik heb ook ervaren dat verschillende politici uit alle partijen zich tijdens de raadszittingen zich soms als kleine kinderen gedragen en humeurig worden als zij hun zin niet krijgen. Als lid van de meerderheid moet je soms beslissingen steunen waar je niet volledig achterstaat.”

“Op een bepaald moment ben ik mij beginnen afvragen wat ik eigenlijk in de gemeenteraad zat te doen. Hoe meer ik mij die vraag stelde, hoe meer ik overwoog om eruit te stappen. In oktober heb ik dan de knoop doorgehakt”, legt Raf Pauwels uit. Voor hem is de gemeentepolitiek een afgesloten hoofdstuk. (LV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.