Raadslid Marnix Lauwers (CD&V) uit Woesten verhuist naar andere partij

Redactie KW

Marnix Lauwers uit Woesten, die sinds twee jaar in de gemeenteraad zetelt voor de CD&V, staat volgend jaar op de lijst van burgemeester Stephan Mourisse van de Landelijke Volkspartij (LVP).

Een ander nieuw gezicht bij de LVP is Evy Butaye, die een B&B uitbaat in Westvleteren. Schepenen Ludo Debuysere en Frans Masson (beiden LVP) nemen afscheid van de politiek, omdat ze willen plaats maken voor jongeren, net zoals Josette Geldhof (LVP). De LVP heeft voorlopig nog drie plaatsen die niet ingevuld zijn op de lijst. Ook de volgorde is nog niet bepaald.

Bij de CD&V wil woordvoerder Guido Berten nog niets kwijt over de lijstvorming. “We zijn nog volop bezig met de onderhandelingen, die we hopen af te ronden tegen begin januari”, zo klinkt het. Annelies Glorie, Claudine Pettillioen en Pascal Devos komen niet meer op.

Of de N-VA, net als de vorige keer, opkomt met een lijst, is nog niet geweten. Johan Depinois, die in 2012 de lijst trok, werd als enige verkozen. Maar na een jaar stelde hij zich onafhankelijk op. In 2018 stopt hij er in elk geval mee. Momenteel heeft de LVP zeven zetels, de CD&V vijf en er is dus een onafhankelijke.

(AHP-Foto RVL)